Nyílt levél az ellenzéki pártok régi-új vezetőinek
2018. április 09. írta: thejaszaic

Nyílt levél az ellenzéki pártok régi-új vezetőinek

Kapják most már kicsit össze magukat

Tisztelt pártelnök hölgyek, urak!

 Először is szeretnék gratulálni a győzteseknek, ez így sportszerű. A mai bejegyzésem -tekintve, hogy a választás eredménye össztársadalmi problémákat mutat- inkább közéleti, mint politikai jellegű, de azért a végén lesz egy kérésem a megszólított politikusok felé. Tudom, sokféle összeesküvés-elmélet kering most net-szerte az esetleges választási csalások vonatkozásában,  (az eredmények tekintetében ez azért nem olyan nagy csoda), de van egy, amit eddig nem olvastam sehol. Ennek több oka lehet. Ez első -és elég kézenfekvő- az az, hogy meglehet: valóban így történ és ezért hallgat erről mindenki! (Mondjuk, ha én benne lettem volna, most kussolnék gazdagon.)

Egy másik ok, hogy talán senki nem gondolná, hogy ezt így lehet, pedig lehet bizony, lent hamarosan azt is kifejtem, hogy hogyan. A harmadik, hogy talán ez nem is egy összeesküvés-elmélet, hanem a 2018-as rögmagyar' valóság. Nem az interneten olvastam, élő, létező személytől hallottam, a  személy hitelességéhez nem fér kétség, az elmélete megtörtént eseményekre épül, lássuk hát:

Mindez persze csak feltételezés, de tessenek a végén egy kicsit majd belegondolni jó!? Szóval. Ahogy az ma már ismert, a választást nagyjából a vidéki Magyarország nyerte meg a Fidesznek. Apró falvak sokasága festette végül narancssárgára hazánk esélylatolgató, majd az eredményeket bemutató térképeit, és reggelre az egét. De nem véletlenül történt így.

valasztas_uj_fekvo_lead.jpg

Mindenki abból a feltételezésből indult ki, hogy az alacsonyabb végzettségű, rosszabb szociális helyzetben lévő, és ezért lényegesen könnyebben befolyásolható vidéki kisember nyert választást a nagyvárosokban élő, iskolázottabb, jobb körülményeket 'magáénak tudó' ellenzéki szavazókkal szemben. Ami persze nagyjából igaz is, de a kérdés nem is ez, és nem is a 'miért', inkább a 'hogyan'.

Történt anno a szoci bukta idején, hogy az egyik vidéki település öt szavazóhelyiségéből csak kettőbe jutott szocialista delegált, háromba meg nem. Hogy-hogy nem, az említett három helyiségben masszív Fidesz dominancia alakult ki, szinte csont nélkül. Az engem tájékoztató ismerősöm szerint a feltevés alapja ez a történet és az, hogy Önöknek nem annyira sikerült, vagy nem annyira volt fontos -most sem- kellő számú delegáltat kiállítani a szavazatszámláló bizottságokba.

Namárost'. A 2018-as választásokon, amikor is a helyiségek közel ötven százalékába nem jutott ellenzéki szavazatszámláló nem nehéz kitalálni, hogy a majd évtizedes tapasztalattal bíró, gyakorlott  polgármesterek, például, hogy az általuk vezetett falu ne essen el a támogatásoktól, és/vagy puszta lojalitásból (jól jöhet egy-két ilyen jó pont bármikor), lelkiismeretfurdalás nélkül, kisujjból vezényelték le ezt a fajta csalást, figyelve az adatokat, és folyamatosan adagolva a szavazatokat. (Sokan, nagyon sokan nem szavaztak. Vagyis de, ezen a módon.) Aláírni meg bárki tud.

Úgyhogy, ha túl lesznek a tömeges lemondásokkal járó a rendkívüli tisztújítókon, illetve a sebnyalogatáson -tessék befejezni mihamarabb, az idő pénz sőt, sokkal több annál- nem volna baj, ha ennek utána néznének. Bőven elég, ha az inkriminált helyeken a regisztrációkor keletkező aláírásokat vizsgálják. Mindez persze csak egy feltételezés a sok közül, de nem árt futni ebben is egy kört. Az idejükbe most biztosan belefér. Remélem segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr5913820162
süti beállítások módosítása