Ha esetleg te sem tudnál mit kezdeni vele.....
2019. február 20. írta: thejaszaic

Ha esetleg te sem tudnál mit kezdeni vele.....

Hello kedves olvasóm!

Ezúttal a HÍR TV-n a napokban megjelent hírrel kapcsolatban - miszerint a lakosság nem tud mit kezdeni a felhalmozott vagyonával - kezdett el szárnyalni a fantáziám. Íme az így keletkezett tartalom:

HA ESETLEG TE SEM TUDNÁL MIT KEZDENI VELE:

- A szemembe nézz, ha hozzám beszélsz - mondta röhögve a miniszterelnök, a jegybank elnökének.
- Mindig elsütöd ezt a szar poént, amikor idejövök, de gondolom nem ezért hívtál - válaszolt a hangjában tettetett sértődéssel, mégis mosolyogva a MNB főnöke.

Tavasz volt. A két férfi egy ideig a miniszterelnök vadiúj munkahelyének márvány erkélyéről szemlélte a Dunát és a pesti panorámát, majd a kormányfő megszólalt:

11627635_d72060cd5365d4649d1508af65557295_wm.jpg

- Nem Gyuri, valóban nem. Van egy dillemmám és azt reméltem, hogy te segítesz ezt megoldani.
- Igen!? - fordult kérdőn Matolcsy a főnöke felé bár, tényleg nehéz volt eldönteni, hogy Orbánra néz, vagy még mindig a dunai hajókban gyönyörködik a Gundel nehéz ebédje után.
- Tudod - folytatta Orbán - hetek óta azon töröm a fejem, hogyan juthatnék a lakossági megtakarításokhoz. Milliárdok Gyuri! Bazdmeg ezek milliárdokon ülnek és fingjuk nincs, mit csináljanak a pénzzel! - mondta, hevesen gesztikulálva! Egészen komolyan felhúzta magát.

Matolcsy csendben maradt, és még Orbán is tudta, hogy ilyenkor hagyni kell. Egyszer csak felkiáltott:
- Rendkívüli állapot vezérem! Rendkívüli állapot! - mondta - te kitalálod, hogy hogyan, főleg, hogy miért. Elrendeled! Én meg a saját területemen ügyködni kezdek - hadarta gyorsan.
- Hogyan?
- Például úgy, hogy zárolom a számlákat, te fenntartod a különleges jogrendet kb.: - fél évig, én meg ezidő alatt, honvédelmi kötelezettség, vagy valamilyen hasonló néven futó faszság okán elirányítom a pénzeket a megfelelő számlákra! - Orbán csak nézett.
Tudta, hogy egy pénzügyi mágus a bankelnök (nem véletlenül bízta meg újra, nagy kókler az öreg bandzsidzsamping' - gondolta, biztos ez lenne Matolcsy Dakota neve), majd - az elnököt hátbaveregetve - megdicsérte a pénzügyest.
- Zseni vagy Gyurikám, egy igazi zseni!!! Most menj, este a Bálnában találkozunk. Szólok mielőtt el kellene indulnod oda.

Ám sem a miniszterelnök, sem a jegybank elnöke nem ment el a Bálnában tartandó kormánypárti rendezvényre. Még 'szerencse', mivel pont a miniszterelnök érkezése előtt robbant több bomba a helyszínen. (Ez még az övéit sem kíméli, ha nagy lóvé a tét!) Először az épületben, majd fêl órával később az épület előtti téren sérültek, mentők, tűzoltók tömegeit megölve. A miniszterelnök még aznap este kihirdette a rendkívüli állapotot.

(Remélem segíthettem. A facebookon kommentálhatod.)

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr3714638502
süti beállítások módosítása