Mocskos egy liberális szöveg ez te..............
2018. december 19. írta: thejaszaic

Mocskos egy liberális szöveg ez te..............

005-3-e1521124759182-1024x577.jpg„…..Sokszor kerültünk abba a helyzetbe, hogy a magyar polgárok érdekeit éppen Brüsszel képviselte a magyar kormánnyal szemben. Jogkövető, hiteles tagállammá kell végre válnunk, törekvéseinket az Unió mindenki által osztott alapelveihez és céljaihoz kell igazítanunk.

A magyar demokráciának jelenlegi állapotában óriási szüksége van a kontrollra, arra, hogy akár számon is lehessen rajta kérni a demokratikus normák követését az Európai Únióból.

A felismeréshez, hogy az uniós tagság csak lehetőség -nem önmagában főnyeremény-, az is hozzá tartozik, hogy a magyar kormány végre megértse: - nem lehet mindig Brüsszelre mutogatni, az Unió mi magunk vagyunk. Az uniós intézmények döntései nem külső diktátumok, hanem azokban mi is részt veszünk.

Nekünk meggyőződésünk, hogy közös értékeink és elveink érvényre juttatását nem lehet mérlegelés tárgyává tenni, fel kell ruházni az Európai Uniót olyan eszközökkel, hogy tagjait folyamatosan az értékek képviseletére, az alapelvek betartására késztesse. Enélkül nincs Európa! Nincs erős Európa!

Ellentmondás, ha elvárjuk az Uniótól, hogy vegye rá a normakövetésre a tagállamok kormányait, de vonakodunk attól, hogy ehhez, a szuverenitásunkat esetleg csorbító felhatalmazást adjunk. …..” - na ez de durva!!!!!!

FIDESZ-KDNP EP képviselőválasztási kampányszöveg, 2009.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr8114500900
süti beállítások módosítása