"Hogy beszélsz nyilvános helyen te lumpenlibsi?"
2018. március 30. írta: thejaszaic

"Hogy beszélsz nyilvános helyen te lumpenlibsi?"

A trollok szellemi mélységéről

Hello kedves olvasóm!

 A minap, a blog facebook oldalán osztottam meg a hvg.hu videót is tartalmazó egy cikkét arról, ahogy Lázár János egy Mártélyon tartott utcafórumon jelentette ki, hogy a bevándorlókat azért nem lehet integrálni, mert a romákat sem sikerült az elmúlt hatszáz évben. Azonban mielőtt belemennénk a lázári kijelentés tartalmának elemzésébe elárulom, hogy most kivételesen nem János lesz a téma.

A bejegyzésem utolsó mondatának utolsó fordulata az volt, hogy a bejegyzéshez kapcsolódó összes rasszista, kirekesztő hozzászólást törölni fogom, érkezzék az akár maqyar, akár cigány származású 'szerző' tollából. Ezt a kérést -amúgy milyen érdekes- az oldalt kedvelő és/vagy heti szinten olvasó közel tizenkétezer embernek valahogy sikerült respektálnia.

Nem úgy a trolloknak, akik bár  szintén nem mentek bele a cigány-magyar viszony taglalásába, de nem voltak restek hülyeségeket irkálni az oldalamra. 

a_troll2.png

Azt ugye lehet tudni, hogy csak igen kevés olyan troll akad, aki meggyőződésből ontja a többiekre a gondolatait, a szart, a többiek (ők vannak túlnyomó többségben), jobbára inkább 'csak' pénzért. De ami mégis közös bennük (ez a személyes megfigyeléseimből adódó fixa ideám), hogy bizony nem az eszükért szeretjük őket!

 Én általában nem etetem a trollt. (Azaz nem, vagy csak ritkán válaszolok nekik.) Nem, mert tök értelmetlen, de -talán éppen ezért- a hozzászólásaikat sem szoktam kigyomlálni, mert az olvasóim anélkül is felismerik őket, hogy én erre bármilyen utalást tennék, és mindenki -már a trollok- meg szokták kapni a magukét az oldalamon. 

a_troll1.png

Pontosan így járt az egyik ilyen idióta is. Azzal, hogy nem érdekel milyen meggyőződésből és/vagy elhatározásból (esetleg utasításra) írt az istenbarma' ökörséget az oldalamon felbukkanó lázári ostobasághoz, szeretném közkinccsé tenni a beszélgetésünket. A troll hozzászólása egyben a mai a poszt címe is (fent), míg a válaszom alant olvasható, a nevét nem kívánom elhelyezni a blogbejegyzésben:

"..................................(XY) Te legalább 'b'-vel írtad a 'libsit', ellentétben a sok agyhalott, csak gyalázkodni tudó szektahaveroddal, akik 'p'-vel írják, mert még ez sem megy. Ha már tegeződünk. De tudod mit! Elemezzük már a 'lumpenlibsi' szavadat. Azért írom, hogy szavadat, mert nincs egyébként ilyen szó. A betyárját, te aztán kreatív vagy kérlek. De valószínűleg a lumpen proletár kifejezéssel keverhetted.

Akkor segítek: - a lumpen elemek, a nagyvárosok lezüllött, munkát ritkán vállaló, bűnözésre is hajlamos rétegei (csavargók, koldusok, prostituáltak, kocsmatöltelékek). Ezek a lumpenproletárok. 

Dolgozom, családom van, mellette alkotok. Alkoholt nem fogyasztok, a jogszabályokat messzemenően betartva élek, adózok keményen vagyis: - társadalmunk példaként említhető tagja vagyok, nem pedig lumpen. Ami pedig a politikai hovatartozásomat illeti: - rendpárti, konzervatív ember volnék, nem pedig liberális, nem bántva ezzel a liberális gondolkodókat. 

Mert ők legalább azok, gondolkodók, ellentétben veled, aki mint egy galamb, ideszartad ezt az egyetlen egy mondatot, bármilyen értelem, vitára való felhívás, akármi nélkül. Ezt meg idiotizmusnak hívják barátom. Ja. És ez nem egy nyilvános hely, hanem az én oldalam, ahová te bepofátlankodtál (mondom, olyan vagy mint egy galamb), ahol én -ellentétben veled- azt mondok, amit akarok. ................"

a_troll3.jpg

Eddig a válasz. És most feltennék egy költői kérdést: - szerinted írt erre bármit a "lumpenlibsi" haverom?

De, ahogy egy fórumon nemrég olvastam: - az ott feltett kérdésre, miszerint egy buta, kreativitás nélküli, tudással nem rendelkező, naiv emberhez milyen munka illik, az volt a válasz, hogy legyen bértroll, akinek a különböző portálok üzemeltetői fizetnek, hogy botrányos, felháborító, provokatív kérdésekkel sok-sok hozzászólást csalogasson ki a látogatókból, növelve az oldal forgalmát, vagy -és ezt már én teszem hozzá- e tevékenységgel növelje a gyűlöletet, az emberekben a kormánypropaganda által elültetett félelemet, szélesítse a megosztottság szakadékát.  Kedves Trollok! Ez tényleg ennyire jó? Tényleg annyira jó, hogy ti egy hányadék, okádék helyet csináltok ebből az országból? Arc és név nélkül gyűlölködtök pénzért?! Hányok tőletek!

És végül, de nem utolsó sorban hadd idézzem ide Szita Károlyt, a nagyon kemény ügynöki múlttal rendelkező kaposvári fideszes polgármestert egy tőle vett, de általam kissé átírt mondattal: "...Az én lelkiismeretem tiszta, nem félek tőled......" - Fidesz-KDNP! Remélem mai is segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr6513789890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása