Egyenlők és még egyenlőbbek.
2017. január 26. írta: thejaszaic

Egyenlők és még egyenlőbbek.

Hello kedves Olvasóm!

Olvasom ma reggel, hogy pártunk és kormányunk hivatalos 'szókimondója', Kovács deszarlehetneki' Zoltán kormányszóvivő végre vette a fáradtságot és kenyéradói nevében reagált a Transparency International 2016-os korrupcióérzékelési indexére. Kovács szerint minimum érdekes, hogy TI a 2010. előtti időszakot egyáltalán nem vizsgálta, csupán az Orbán kormányok tevékenységét minősítette, ráadásul e minősítésben a TI durván lehúzta a regnáló adminisztrációt mondván: - intézményesült a korrupció Magyarországon. 

a_kz.jpgEzzel csak az a baj, hogy a Transparency International 2016-os jelentésében külön figyelmet fordított arra, hogy ez az állítás még csak véletlenül se legyen igaz! Kovács szerint erős gazdaságunk növekedő pályán van, a korrupcióról pedig csak annyit tudott mondani, hogy a baloldali kormányzás alatt "szétlopták az európai uniós forrásokat", a közpénz felhasználás pedig óriási bajban volt, mégis elmaradt a kritika. Ám valahogy egyetlen szava sem érintette a mai magyarországi viszonyokat. (Nyilván a TI jelentése sem érintette meg őt.) Sőt. Állítja: - a polgári kormány felelős gazdálkodása során, idézem: ".... Minimum furcsa azzal vádolni Magyarországot, hogy most, az Orbán kormány alatt van probléma a korrupcióval. ..." Húúúúúú Zoli! Ez nagyon erős volt! Nem gondolod?

A valóságtól kissé elrugaszkodott hoppmesteri produkció nekem azért fáj (de minimum kellemetlen), mert én meg veszem a fáradtságot, hogy gondolkozzam is időnként a hallottakon, továbbá veszem a fáradtságot, arra is, hogy egy-egy kérdést több oldalról is vizsgálva, ne csak az M1-ről, vagy a Magyar Időkből szerezzek információt a napi történésekről.Amikor ez egy adott napon megvan, többnyire már reggel, olyankor minden alkalommal kihurcolja a kis széket a döbbenet az arcomra csak azért, hogy oda kiüljön.

Most is így történt és fel is tettem magamnak a kérdést, hogy: "....DE MÁN' MEGINT MIÉRT?...." Már megint hogy veszik ezek a bátorságot ahhoz, hogy ismét a pofámba hazudjanak? Kiáll ez a Zoltán a média képviselői elé, felveszi a faarcot és csak mondja, mondja, mondja a magáét, amit vagy magától talál ki reggelig, vagy a jó öreg Habony-művek által írt gyönyörűségekkel traktálja a kedves újságírókat és ezáltal engem. Engem, az egyszerű adófizető polgárt, aki bár nem szakértő, mégis aggódik adója felhasználásának efféle módját látva.

Ugyanis a TI jelentése bizony nemcsak kitér a 2010. előtti időszakra, hanem külön ki is emeli, hogy már 2008-ban is kifejezte aggodalmát elmagyarázva, hogy bajok bizony nem 2010-ben kezdődtek, a nagyobb mértéket öltő korrupció jeleit már 2008-ban is érzékelni lehetett csak, míg az adott időszakban azt a formálódó demokrácia egyik melléktermékének vélték, addig mára megállapítható, hogy a korrupció rendszere intézményesült Magyarországon azzal, hogy és ahogy ma működik. Idézem: ".....Az évtized elejétől tapasztalt trendek pár év alatt megszilárdultak. ..." Erre ez a Zoli kiáll elém a hülyeségeivel. És még egy kérdés: - Miért nem mondjuk ezt el mindenkinek?

Merthogy a Fidesz-KDNP valóban demokratikus úton került hatalomra, ám az eltelt időben megtettek mindent, hogy e hatalmat a 2018-as választások utáni időszakban is megtarthassák. Sok egyéb (és a választási törvény számukra kedvező átalakítása) mellett pont ilyen módszer az információk szabad áramlásának korlátozása is. Saját média birodalommal, illetve a lakosság, A VÁLASZTÓK információ visszatartással, csúsztatásokkal, hazugságokkal történő tájékoztatása is! Pedig a korrupció bizony nemcsak hogy rendkívül káros kis hazánk egészére, de még büntetendő is! És itt kapcsolódik egy másik hír.

Olvasom az Index.hu lapjain, hogy Kuvaitban hét embert végeztek ki a Központi Börtönben akasztással. A kivégezettek egyike Fejszál Abdallah al-Dzsaber al-Szabáh a királyi család tagja, egy kuvaiti herceg, aki még 2010-ben megölt egy másik herceget. Idézem a rövid cikk végét: "....A BBC helyi tudósítója azt mondta, nagyon ritka, de nem ismeretlen dolog, hogy az Öböl-államokban az uralkodó család tagjait is bebörtönzik, vagy kivégzik. Ezzel azt próbálják mutatni az országok, hogy senki sincs a törvények felett. ..." Érted!? Egyenlőség! Egy muzulmán országban!

Ezzel szemben Magyarországon, a vagyonbevallásokon maguktól növekedő lakások, a bőven ár alatt eladott fél belvárosok, a -talán- bűnözőkkel is üzletelő, ám lagziba helikopterrel járó miniszterek, a volt APEH elnökökből oligarchákká változó, néha kegyvesztett párt-pénztárnokok, a milliárdos gázszerelők és vejek, vagyis az apró kis csodák hazájában nincs korrupció. Sem a szóvivő, sem pedig a főügyész szerint nincs. Tehát demokrácia van, mindenki egyenlő! Csak vannak egyenlőbbek. Remélem segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr1812156827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apanna 2017.02.15. 08:33:49

Mondjuk te írtál hiteltelen információ áramlásáról, amit az egyszwrű ember elhisz, majd hiszi, végül megosztja, és kurva nagypofával szakértve szórja az igét. Hogy egy példát mondjak: Érdekeltségi körébe tartozik... Na igen. A gázszerelő szomszédjának a fiának haverjának a csajának anyja kapta meg azt a jó zsíros állást... Szerintem ne gondoljodj, a hit nagy dolgokra képes. A git amit rágsz na az még inkább. A gond a megdönthetetlen bizonyíték amiben hiszel, és a vak hited ideológiád. Felesleges lenne megnyitni az opnit, már az sem segítene. Tudod, a sok idióta troll megmondóember meg szakértő országa.... Ja és az előzetes moderáció ízlésed szerint.
süti beállítások módosítása