Haderőreform - Október 23 margójára
2016. október 26. írta: thejaszaic

Haderőreform - Október 23 margójára

Hello kedves olvasóm!

Ma szeretném egy olyan 'hírrel' kezdeni a napot, amely máshol biztosan kiverné a biztosítékot, de például a Hírcsárda című szatirikus lapban talán megállná a helyét, ha épp ott lennék újságíró. De nem vagyok az, így kénytelen-kelletlen (na azért nem volt ez olyan nagy erőfeszítés) a saját blogomban kell, hogy közzé tegyem ezt az igen nagyon über-fantasztikus ötletet:

A kormány a Magyar Honvédség fejlesztési- és bővítési programjának keretein belül, az országgyűléshez benyújtott törvénymódosító javaslattal, a mai napon szavaz annak a további három és fél milliárd forintnak a sorsáról, melyet a Honvédelmi Minisztérium és a hadsereg vezérkarának közös koncepciója szerint két új fegyvernem bevezetésére fordítanának.

A pénzt a két új, dandár szintű létszámmal feltölteni kívánt fegyvernem alap- és emelt szintű kiképzésére, eszközeinek (mint vérnyomás mérők, inkontinencia betétek, hallókészülékek), egyenruházatának, fegyverzetének beszerzésére, valamint a hivatásos-, illetve szerződéses állomány bérezésére, elhelyezésére, orvosi, pszichológiai, pszichiátriai és főleg szociális gondozói ellátására (is) fordítanák.

okt 23 taktikai nyugdíjas

A Magyar Honvédség frissen kinevezett szóvivője Dr. Kiss-Nyugdíjassy Lajos nyugállományú alezredes, a témában ma délelőtt -friss, ropogós, vadonatúj társasági egyenruhában- megtartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az egész világon egyedülálló kezdeményezést maga őfőméltósága, a kormányfő személyesen terjesztette elő, miután a katonai és civil titkosszolgálatok, a Magyar Rendőrség, illetve a Magyar Honvédség vezetőiből álló, erre a célra létrehozott alkalmi stábjával kielemezték a 2016. október 23-án, a budapesti Kossuth Lajos téren és annak környékén lezajlott eseményeket.

Az elemzést összefoglaló tanulmány szerint az ország kormányhű nyugdíjasai meglepő aktivitást tanúsítottak a forradalom 60. évfordulóján tartott állami megemlékezésen, így (a jelentés végkövetkeztetéseként) felmerült az eddig ismeretlen, rejtett -ám komoly- erőtartalék hasznosításának lehetősége. Ez adta az alapötletet, miszerint szervezett formában ez az erő akár a hon védelmére is felhasználható lehet, ennek igénye pedig egyébként is égetően szükséges.

okt 23 taktikai nyugdíjas

Az alezredes ezután arról számolt be, hogy a kormányfői utasítást követően a jogi-és katonai szakértők rekord gyorsasággal készítették el a törvénymódosító javaslatcsomagot, amely nemcsak az új fegyvernemek bevezetését teszi lehetővé, hanem azok azonnali működtetését is.

A módosító indítvány elfogadását követően, a Magyar Honvédség kötelékén belül kerül  bevezetésre egy STRATÉGIAI PAPI -, valamint egy TAKTIKAI MAMI Dandár, melyeket mindösszesen négyezer fővel kíván feltölteni a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke, aki ugyanezen a tájékozatón bejelentette, hogy a két új fegyvernemi dandárt  egy hadosztályba összevonva fogják működtetni.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a Stratégiai Papi Dandár (SPD) katonái olyan idős férfiak lesznek, akik magas koruk, vagy épp előrehaladott krónikus betegségeik miatt inkább a védelmi tervezésben vesznek majd részt (no lesz ötletelés gazdagon, csak nehogy egymást is összeverjék), illetve olyan kormányrendezvényeken kerülnek majd bevetésre (lássuk be: - mi férfiak gyorsabban és látványosabban öregszünk ), ahol nagyszámú ellenzéki tüntető megjelenésére egyébként sem kell számítani, így a 'katonák' feladata a kormányt támogató transzparensek feltartásában, valamint a nemzetiszínű lobogók lobogtatásában és erős bólogatásban esetenként ki is merül.

okt 23 taktikai nyugdíjas

A szóvivő itt jegyezte meg, hogy az SPD egyik százada kifejezetten a vizelettel, széklettel besszennyezett egyenruhák és/vagy alsóneműk helyszínen történő cseréjét fogja -a megfelelő ponton, külön erre a célra felállított katonai célú sátorban- elvégezni, melyet messziről is jól látható, fehér alapra elhelyezett vörös kereszttel is álcáznak majd.

Dr. Kis-Nyugdíjassy Lajos 'jókiállású' nyugállományú alezredes elmondta, hogy a fentiekkel szemben a kifejezetten idős (és kellően harcias ) hölgyek által alkotott Taktikai Mami Dandár (TMD) katonáit kell majd bevetniük minden olyan esetben, ahol a kormányt támogató tüntetők közterületi létszáma estleg kevésnek bizonyul, illetve ahol a beszédet mondó vezetők megzavarására készülhetnek.

A TMD katonái tehát alapesetben az utasítást vételét követően buszokkal, (Budapesten az SPD által kidolgozott 'bekerítési terv' szerint  a rendelekzésre álló közösségi közlekedéssel ), tök ingyen utaznak Budapest, illetve az ország bármely helyszínére, mozgósításuk (tekintve, hogy az azonos korú SPD-s katonák szellemi képességeit estenként már meghaladhatja az okostelefonok használata) egy külön erre a helyzetre kifejlesztett egyszerű applikáción, szolgálati okostelefonokon, az interneten keresztül, titkosított csatornán történik majd, ők pedig szóban értesítik férfi kollégáikat.

A mozgósítást követően utasításokkal már a buszon ellátják őket a helyszínt korábban felderítő titkosszolgálatok jelentései alapján, mely jelentések a készültségi fokot is meghatározzák majd.

Alapesetben a TMD feladata pusztán a kormány szónokainak éltetése lesz, melyhez elengedhetetlen a műfogsoros buta vigyor ugyanúgy, mint az apró (nemzeti színű, vagy narnacssárga) zászlócskák lengetése, magunkban beszélés, énekelgetés tök egyedül a tér közepén, valamint a szónokok és környezetük pogácsával kínálása.

Magasabb szintű készültség esetén azonban a TMD katonáinak arra is fel kell készülniük, hogy az előttük álló, más helyzetben egyébként talán szimpatikus (ám mocskos rohadt liberális ) fiatal emberket kell a pogácsával, tojással, vagy fagyott csirkefarháttal dobálniuk, esetleg -ha kell- súlyosan bántalmazniuk a fegyvernemnél már rendszeresített eszközeikkel mint zászlórúd, esernyő, vagy sétapálca. Szélsőséges esetben a törvény különleges felhatalmazást ad a nokedliszaggató,  a tésztaszűrő, a gyúródeszka, a sparhelt, a tüzifa, valamint (ezek tutkó levágnának bárkit, ha a maradék eszük is elmenne ) csak önvédelmi célból a böllérkés használata is.

okt 23 taktikai nyugdíjas

A vezérkari főnök a sajtótájékoztató végén bejelentette, hogy a két, vadonat új fegyvernemet tömörítő hadosztály zászlóavató és névadó ünnepségét, 2016. december 01-én, délelőtt 10:00-tól a Kossuth Lajos téren bárki megtekintheti, majd újságírói kérdésre hozzátette, hogy a hadosztály (nem teljesen véletlenül) a Wittner Mária Stratégiai és Taktikai Hadosztály nevet kapta.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr2812154811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása