Forró ősz...............
2017. szeptember 04. írta: thejaszaic

Forró ősz...............

Hello kedves Olvasóm!

Már nem is szabadkozom, hogy bocs, de manapság nem dolgoztam a blogon, meghogy' nyármegcsaládmegminden', és főleg bla, bla, bla  ............... de azért tényleg bocsesz. Ám most, hogy nemcsak az uborkaszezonnak, de azzal együtt a nyárnak is vége szakadt (hirtelen), ugyanúgy tűnt el a semmibe az egész nyáron át kitartóan a vállamon üldögélő alkotói válság is, így épp ideje volt, hogy a billentyűk közé csapjak. Nem is akármilyen téma vonta magához, ragadta meg a figyelmemet és -bár borzasztóan szeretném, hogy ezúttal még véletlenül se legyen igazam- tartok tőle, hogy az lesz.

zavargas3.jpg

Az nyilván mindenkinek 'megvan', hogy már nem kell túl sokat aludni 2018. tavaszáig, amikor is ismét országgyűlési képviselőket választunk ebben a fene nagy demokráciában. Én most nem is szeretnék -hisz meglehetősen korai, ezért balgaság lenne- a várható eredmények taglalásába bocsátkozni (már csak ezért sem, mert a kormányzó pártkoalíció várakozásaival ellentétben más is lehet az eredmény, mint az ő győzelmük), de azért pár dolog már most szemet szúrt.

Az egyik -ez most még kevésbé fontos-, hogy az őszi politikai szezon idén már a kampánynyitókkal kezdődött, melybe ugyanúgy beletartozik a kötcsei piknik, mint Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor vagy esetleg Botka László bármelyik friss beszéde. A kampány -függetlenül attól, hogy ennek még nincs itt az ideje így, sem nem etikus, sem nem jogszerű a választók kegyeit hajkurászni-, elkezdődött és ez tény.

Ahogy hallom (olvasom), a pártok, (valóban szegény lehet az, aki már ígérni sem tud) már megint szórják a virtuális milliárdokat. Elsősorban a nyugdíjasokat 'támadják' a létező összes fronton, de hullik a nemlétező pénz az oktatásba ugyanúgy, mint a kifulladásig tönkretett egészségügybe.

Megjegyzem: - mindeközben  a Fidesz-KDNP a szinte már megszokott, ismert stratégiája szerint súlyos hallgatásba, vagy halogatásba burkolózik, legalább is ami ezen kérdéseket illeti. Mondjuk most még nem mondják (szerencsére), hogy FOLYTATJUK, mint 2010-ben), de a migránsozás', sorosozás' -ha nem is olyan elánnal, mint a nyár elején- azért megy. Ám ezek helyett megy valami más is! Na erről kellene váltanunk néhány szót most, amikor még nem késő!!

Szóval. Történt, még a nyár elején, hogy valamelyik Fidesz potentát elejtette: - nem kizárt, hogy az ősz forró lesz. Természetesen nem egy meteorológiai előrejelzés hangzott el akkor, hanem arról volt szó, hogy esetleg eldurvulhat a kampány és akár még zavargásokra is lehet készülni. Ezt a feltevést persze egy minden idők legdurvább választási kampányáról szóló jóslatcunami' előzte meg, majd jött az ominózus megjegyzés. Azután csend............

Igaz, nem volt teljes ez a csend, hiszen az állami pénzen hízó, kizárólag az uralkodó pártok céljait szolgáló 'köztévéből' ugyanúgy érkezett egész nyáron át -a tavaszhoz képest most kissé finomra hangolt- nemzetiérdek-migránsveszély-balliberálishazaárulócsürhe kombó, mint a vajnai kereskedelmi tévékből és természetesen közösségi médiát is gazdagon elárasztotta a nyíltan orosz domainekről és/vagy álhír oldalakról beszivárgó, a rettegés és a gyűlölet szítására és fenntartásra alkalmas, ám ellenőrizetlen forrású, vagy valóságtartamú hírek és videók tömkelege. De, magyarországi zavargásokról, szinte egészen a nyár végéig újra nem esett szó. Egészen pontosan tegnapig, amikor is Rogán Antal miniszter úr (vagy mi?) ismét felvette a fonalat és esetleges zavargásokat vizionáló, forró őszről kezdett ismét beszélni. Bennem egyetlen kérdés merült fel ennek kapcsán: - DE MIÉRT? 

zavargas1.jpg

Meg is válaszolnám a kérdést. Hangsúlyozom: - nem szakértőként, nem politikai újságíróként, nem politológusként, nem elemzőként -mert ezek egyike sem vagyok-, hanem józan paraszti ésszel, a korábbi eseményeket megfigyelő, a logikai összefüggéseket általában felfedező, gondolkodó olvasóként mondom azt, hogy mindez -még mindig- egy olyan forgatókönyv része, mellyel a politika-csinálók (nem a politikusok, hanem a háttérben, nem annyira elhivatottságból, inkább nagyon kemény pénzekért dolgozó pszichológusok, média szakemberek, közvélemény kutatók, elemzők, újságírók, társadalomtudósok) akarják -szeretnék- megnyerni a választásokat a hatalommániás, autokrata vezetőjüknek.

Ugyanis -bár  még mindig igyekeznek ezt a látszatot kelteni- de nincs (és úgy tűnik, hogy belátható időn belül nem is lesz) migráns kérdés. A tömeges bevándorlással kapcsolatos intézkedések határidejét meghosszabbítva azokat ugyan fenntartja a kormány, csak az a baj, hogy nincs tömeges bevándorlás!

Meg semmilyen bevándorlás sincs, így ezzel manapság nehéz, majdnem lehetetlen a félelmet, a gyűlöletet fenntartani. Bár a határidő szűk úgy tűnik, hogy a CEU (Soros György egyeteme) lassan valóban kilábal a bajból, mert lássuk be: - az nem lehet senkinek az érdeke, hogy egy ilyen magas színvonalú oktatási intézmény csak úgy megszűnjön. (De -a már említett forgatókönyv szerinti- ellenségnek akkor éppen pont jó volt.)  Ahogy mintha maga Soros György sem jelentene már akkora veszélyt ránk -akiket MINDENÁRON MEG KELLETT VÉDENI ETTŐL VESZÉLYTŐL és minden más veszélytől is, ami a kormány eszébe jutott- mint amekkora veszélyt kora tavasszal jelentett. Legalább is a FINA kezdetére eltűnt, és újra ki nem helyezett kék óriásplakátok hiánya erre utal.

Na! Hát fogy az a fránya ellenség, a fene egye meg! Olyannyira, hogy a gépezet recsegve-ropogva próbál új neveket kidobni, de valahogy az istennek sem jön az ihlet! Annyira nem -merthát' mindenki, meg mindenki IS mégsem lehet sorosügynök'- , hogy nem maradt más hátra, mint elővenni a korábban már jól bevált balliberálismocsokkommunistahazaáruló' kártyát és azt kényelmesen ráakasztani bárkire aki jön szembe, aki mást merészel mondani vagy akár gondolni, mint a Fidesz-KDNP. (Nem tudom, megfigyelted-e, de ma már a Jobbik is egy hazaáruló bagázs!)

Szóval! Erős a gyanúm, hogy a 'Forró ősz' semmi mást nem takar, mint egy (legfeljebb kettő), olyan vérbe fulladt kormánypárti tüntetést, ahol azért szenved majd súlyos sérüléseket (ne adj isten hal meg) özv. Kovács Józsefné kormányszimpatizáns kisnyugdíjas, vagy azért tud majd nyilatkozni -a hogy, hogy nem hirtelen pont ott termő M1 Híradó, vagy TV2 Tények kamerába-  az erősen vérző fejű kormánytag, esetleg jobb oldali érzületű, félhülye celeb, mert a hatalom így akarja.

zavargas2.jpg

Akkor aztán be lehet gyújtani a NER-ILLIBERÁLIS rakéta második (sokadik) fokozatát is! Lehet majd éjjel-nappal mutogatni a szegény, szerencsétlen kormánypárti tüntetők sebeit, lehet majd hazaárulást kiáltani, lehet majd az ellenzék sorai közt megbúvó, nemlétező soros ügynökökre mutogatni. Polt és Buday kiélhetik magukat, hiszen letartóztathatnak mindenkit aki él és mozog, és a jó televíziónéző ismét csámcsoghat a vezető száron, hatóságtól hatóságig cibált ellenzékiek megbilincselt kezeit látván! 

Így lesz majd? Én remélem, nagyon remélem, hogy nem! Ha mégis, akkor pedig nem azért, mert ezt én most megírtam, hanem azért mert a hatalom annyira arrogáns és annyira éhes lett, hogy mára a vér sem drága, ha a megtartásról van szó. Gondolkodjunk el ROGÁN MONDATAIN egy kicsit. Csak egy nagyon kicsit! Merthogy magyar itt mindenki. Én is, te is, meg ő is! Nem pedig ilyen, vagy olyan 'oldali' ember. Mert az, hogy 'hová tartozol', ezredrangú ahhoz képest, hogy te is ebben a hazában élsz. Ahogy én is. Remélem segíthettem!

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr8812802394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.09.06. 06:30:52

Meg kell adni az örömöt a Putyin bérenc fiesznek azzal hogy igazuk van, mi nép kimegyünk az utcára, a forradalmat kirobbantjuk és orbánt a teljes fidesz rablóbandájával a börtönbe akarjuk csukni.
Orbánnak meg nem kell izgulnia, megvan a saját helokoptere, így el tud menekülni Moszkvába. Ha egyáltalán kell még Putyinnak.
süti beállítások módosítása