SOROSPLAKÁTCUNAMI' a fasz kivan már!
2017. július 04. írta: thejaszaic

SOROSPLAKÁTCUNAMI' a fasz kivan már!

SZÓVAL AZ VAN..............., hogy sétáltunk ma délután az öt éves kisfiammal a kedvenc (és igen közel található) fagyizónktól hazafelé, amikor feltűnt, hogy azon a pár száz méteren -tényleg nem nagy táv- milyen sokszor vigyorog ránk a 'rém'! A 'mumus', ha szabad ezt a kifejezést használnom.

Tényleg csak néhány perc séta az egész és megvallom őszintén, hogy míg odafelé tartottunk le sem szartam, hogy hány száz négyzetméter kék szemétnek kell(-ene), kiszúrnia a szememet.

Ugyanis sokkal jobban érdekelt a kisfiam beszámolója a napjáról (hisz egész nap nem találkoztunk, mert hát dolgozik az ember, hogy például adót fizethessen, amiből telik az olyan úri huncutságra is, mint a propaganda ugye), de aztán, amikor a kívánt célt elérve a hideg finomságot magunkba tömve már hazafelé tartottunk, a fiacskám is elcsendesedett és módom volt szembesülni kormányunk legfrissebb agymenésével. Le is fotóztam gyorsan, hogy mire költött jó kormányunk újabb 5,7 milliárd forintot tájékoztatás címén! De vegyük is sorra hamarjában ezt a néhány információ-morzsát.

 

Először is: a tájékoztatás! Komoly közfeladata lenne ez valóban a kormánynak az már biztos és egyáltalán nem számít, hogy mennyibe kerül, ha fontos, nélkülözhetetlen információk birtokába kerül ezáltal a nép. (Az istenadta.)

a_soros1.jpg

Csakhogy a probléma itt inkább az, hogy szó nincs tájékoztatásról, mert ami itt ezen a címen zajlik, az nem más, mint a közelgő választások ismételt megnyeréséhez szükséges, a választókat izgalomban, készültségben tartó, ellenségkép-gyártó pártpropaganda, annak is a legaljasabb, legmocskosabb fajtájából való vegytiszta demagógia!

a_soros2.jpg

Erre viszont egy párt azért nem költhet(-ne), mert még nincs kampányidőszak, egy kormánynak pedig (főleg a saját pártja érdekében) ez egyenesen tilos! És hát lássuk be: ezt most -már megint, immáron sokadszor- a kormány (én, te, ő) fizette, pedig nem lett volna szabad ilyet tennie. Ennek ellenére azon a pár száz méteren a 'minden rossz okozójának', magának a 'patás ördögnek' a képmásával ellátott plakát-cunami majd leordította a fejem tetejéről azt a kevés hajat, ami mostanra még megmaradt rajta. De, ha már költés!

a_soros3.jpg

Tudjátok ti mennyi is 5,7 mrd Ft? Nem? Esetleg ha úgy írom, hogy ötezer-hétszáz-millió forint? És, ha úgy írom, hogy ennyi pénzből nagyjából öt darab modern, kilencvenlakásos társasházat lehet építeni? És, ha azt mondom, hogy ennyi pénz egy kórházat, egyetemet, iskolákat, óvodákat, könyvtárakat, művelődési házat, úthálózatot, parkokat, köztereket, hivatalokat stb..... fenntartó, negyvenezres város éves költségvetésének nagyjából a nyolc százaléka?

És, ha azt mondom, hogy a kormány ezt a pénzt egyetlen tollvonással, egy perc alatt szórta el a semmire? Arra, hogy olyan agymosó szarságokat gyártasson belőle, amelyek néhány napot követően valódi szemétté válva tűnnek el majd a szemünk elő!? Pont úgy mint az erre elköltött mérhetetlenül sok pénz?

De ha már Soros.

Ki is az a Soros György? Hát persze tudjuk, lassan megtanuljuk a leckét: - ő az a nemzetrontó, gonosz amerikai milliárdos, akinek feltett szándéka azzal elveszejteni Magyarországot (és ugyanígy az Európai Uniót), hogy megszámlálhatatlan-sok migránst küld ide, hogy gazdasági és morális válságba döntse a kontinensünket. Illetve ilyen és ehhez hasonló gonoszságokon töri a fejét egész nap.

a_soros4.jpg

Mi van kormány? Mi van Habony? Elfogyott a belföldi ellenség? Nem maradt csak Brüsszel, meg Soros? Lássuk be, ez azért még tőletek is elég gyermeteg, és meglehetősen béna, valamint ostoba húzás volt. Különösen annak fényében, hogy: 1., - ahol a politikusok propaganda ügyekben manapság Habony kottájából játszanak, ott legfeljebb erre telik már csak (ugyanis Habony 'Sosem Volt a Munkatársunk' Árpád nemcsak itthon, hanem Londonból irányított cégein keresztül manapság például Szerbiában is uszít, ahol ugyanaz megy Soros ügyben, mint mifelénk) , 2., - Soros György! Csak úgy.

(Kíváncsi vagyok, mikor jelennek meg ezek a színek, ezek a grafikák, ezek a legújabb kori népi motívumok a mozijegyeken, a kenyér papírján, vagy a tejes dobozokon.)

Szóval: - a rengeteg adóforintokból gyártott szemét kezd kiborítani. Ezért szépen megkérlek benneteket kedves kormány, hogy engedjétek el csendben ezt problémát végre azért, hogy az így felszabadult pénzből lehessen mondjuk nem hazug gyermekétkeztetés! Vagy kevesebb stadion, vagy több rendőrség, vagy több oktatás, VAGY TÖBB SZEBB, ÉS FŐLEG JOBB, SZÍNVONALASABB KÓRHÁZ, több orvos és ápoló, jobb orvosi ellátás. Például! Hogy az így felszabadult pénzből és energiákból végre jusson a valódi feladatotokra, az ország kormányzására is basszátok meg!

De megmondom én, hogy mi a hiba az öregúrral! Hát az, hogy ő ebben az országban egyszer már képes volt arra, hogy leváltsa a regnáló hatalmat! Azt a kommunizmusból kialakult szocializmust, mely az 1980-as évek végén ugyan már csak egy erejét vesztett soft diktatúra volt, de a maga akkori egypártrendszerével még sokáig húzhatta volna, ha Soros nincs olyan 'álnok' és nem kezd el pénzelni egy csomó fiatal egyetemistát, akik végül legyőzték az előző rendszert. Idealista és liberális gondolkodású bölcsész-és joghallgatók kaptak akkoriban jelentősnek számító havi összegeket -Soros ösztöndíj- néven azért, hogy ne a megélhetésükkel a tanulmányaik finanszírozásával kelljen foglalkozniuk, hanem azzal, hogy tanuljanak, hogy a frissen szerzett tudásukkal a rendszert leváltsák. Meg is tették!

Élükön egy nagyon fiatal, Soros ösztöndíjas végzett jogásszal, Orbán Viktorral!

És az öregúr most azt látja, hogy egykori hazájában már megint baj van. A hatalomféltésből most önmagához hasonló autokrata vezetőkhöz, az oroszokhoz, a törökökhöz dörgölőző, minden korábbi elvét mára feladó, megfásult, megbetegedett Orbán Viktor ma a lelkét, a hazáját adja el (itt és most, tulajdonképpen a szemünk láttára) a hatalomért. És ez nem annyira tetszik az öregúrnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr3212639931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása