Az EMMI betolja.......
2017. február 28. írta: thejaszaic

Az EMMI betolja.......

Hello kedves Olvasóm!

 Az EMMI betolja! Betolja a hiányzó lóvét a ORÖ pénztárába és bizony -ezzel a gáláns gesztussal- betolja neked is. Keményen, hátulról, tövig! De, hogy értsd is, hogy miről beszélek: - biztosan neked is megvan a friss hír, miszerint az Országos Roma Önkormányzat által Európai Uniós pénzből létrehozott Híd a munka világába elnevezésű roma foglalkoztatási szövetkezet egyetlen tollvonással feloszlatta önmagát.a_ketto.jpg Jó felirat nem!? Ja. Ti ketten. Együtt. A saját jövőtökért! De lehetne az is a képaláírás, hogy: - hol a lóvé Flóri?

Az ORÖ által még 2003-ban létrehozott szövetkezet neve alatt futott az ORÖ botrányokkal övezett, Híd a munka világába projekt, amellyel kapcsolatban a Nemzeti Adó és Vámhivatal éppen két éve folytat nyomozást jelenős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt. A hivatalos nevén "Híd a munka világába" Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet elvileg azért jött létre, hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású ember felzárkózására, és a szövetkezet a tagjai számára biztosítsa a foglalkoztathatóság feltételeit, valamint vállalja a munkaerő-szervezéssel kapcsolatos feladatokat. A szervezet alapító-elnöke Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, romaügyi miniszterelnöki biztos volt, aki csak egy évvel azután mondott le pozíciójáról, hogy a program körüli 1,6 milliárdos csalásgyanú miatt a hatóságok nyomozást rendeltek el - írja a RomNet. (forrás: Napi.hu)

".........A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a "Foglalkoztatási szövetkezet - híd a munka világába" című projekt teljes támogatási összegére a kormány eredetileg 4 milliárd 995 millió forintot irányzott elő, de miután a visszaélésekre fény derült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) belső vizsgálatot rendelt el, és megállapította szabálytalanságokat, és visszakövetelte az önkormányzat számára kifizetett 1,6 milliárd forintot, a programtól elvonta a további két és fél milliárdos támogatást.

Az uniós program konzorciumvezetője az Országos Roma Önkormányzat volt, partner pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium és az azóta már megszüntetett humán-tárcai háttérintézmény, a Türr István Képző és Kutató Intézet. Az Emmi tájékoztatása alapján az ORÖ 2 milliárd 99 millió 88 ezer 407 forint megítélt támogatást kapott a keretösszegből, az NGM 113 millió 163 ezer 791 forintot, a TKKI pedig 308 millió 101 ezer 503 forintot.hid_a_munka_vilagaba.jpgA csalással keletkezett adósság nagyobbik részét a kormány fizette ki, de hogy miért, azzal kapcsolatban Rétvári Bence államtitkár nem adott világos választ. A RomNet az ORÖ képviselőitől úgy értesült, hogy a foglakoztatási szövetkezet múlt hét végén Balassagyarmaton tartott zárt ülést, ahol kimondták a szervezet jogutód nélküli feloszlatását. Az ülésen a szövetkezet vezetése vett csak részt, a több mint 700 tagság nem kapott értesítést. Arról, hogy milyen döntés született, a szövetkezeti tagok még nem kaptak írásbeli értesítést.

Az ORÖ még tavaly hozott közgyűlési határozatot arról, hogy a jelentősen túlárazva vásárolt, a foglakoztatási projekt szempontjából használhatatlan és alkalmatlan irodákat (a 260 millió forintért a budapesti Naphegy téren, a Gellérthegy utca 21. alatt lévő központi irodaházat, a gödöllői, a pécsi, a salgótarjáni és a zalaegerszegi ingatlanokat) átadják a szövetkezetnek. A lap azt írja, az ORÖ által létrehozott foglakoztatási szövetkezet az elmúlt években csak nevében működött, érdemi munkát nem végzett, és a korábbi elnökség szerint a tisztújítást is szabálytalanul hajtotta végre. ....." (forrás: Napi.hu)a_vny2.jpg

Szóval! Nyilván most te is azt gondolod kedves Olvasó, hogy a hatóságok egy vadászkutya ösztönével és kitartásával hajtják a vadat, vagyis fenti bűncselekmények elkövetőit már régen lakat alatt tudhatjuk, és zajlik a mindenre kiterjedő vizsgálat. Tekintve azonban, hogy mi most egy alternatív valóságban élünk, ez nagyon nincs így. Sőt: KURVÁRA NAGYON NINCS ÍGY!

Merthogy van itt ugye egy felelős, akit konkrétan Farkas Flóriánnak hívnak. Egy tisztességesebb világban, mondom még egyszer: - EGY TISZTESSÉGES VILÁGBAN, ezt az embert az EMMI nem kimenti, a nyomokat (kompenzációval és egyéb intézkedésekkel) nem eltünteti, hanem: - adatokat gyűjt, a beszerzett információk alapján a legfőbb ügyészségen feljelentést tesz, a feljelentés alapján a nyomozó ügyészség (a társszervekkel és az Európai Uniós csalás elleni szervezettel mindvégig együttműködve) nyomozást rendel el és még aznap kéri FF mentességének felfüggesztését, melyet EGY TISZTESSÉGES VILÁGBAN a mentelmi bizottság soron kívül, a sajtó nyilvánossága előtt tárgyalva ugyanazon a napon fel is old, hogy a nyomozó ügyészek még az adott napon, de az esti órákban őrizetbe vegyék a képviselő-kormánybiztos 'urat', no meg a haverokat.

Másnap hajnalban a szövetkezet, az ORÖ, a kormánybiztos, valamint közeli 'munkatársak' vagyonát zár alá veszik és az összes helyszínen házkutatást tartanak, lefoglalva minden iratot és ingóságot. Ehhez képest itt csak a majszolás, a maszatolás, a bizonyítékok eltüntetése megy! Először is azzal kezdtek, hogy elhúzták a történetet több mint fél évig, senkinek nem esett bántódása, semmilyen vagyon nem került zár alá. Nincsenek letartóztatások, az irodaházak és azok felszerelése lebeg a semmiben, az EMMI meg kifizeti a tartozás kilencven százalékát. AZ ÉN PÉNZEMBŐL, A TE PÉNZEDBŐL, A MI PÉNZÜNKBŐL!

Pedig a legfőbb ügyészt is te fizeted, a nyomozást is te fizetted volna, a fogva tartás költségeit is te álltad volna! És tudom, hogy egy ilyen eljárás meglehetősen költséges dolog, de eltörpülnének a kiadások az ellopott összegekhez, az eltűnt milliárdokhoz képest! Úgyhogy meg kell állapítanom, hogy szerintem Magyarországon mi mind -még a Fidesz-KDNP szavazók is- nem egy demokratikus államban, hanem egy nagy szatyorban élünk. Be lettünk oda dobálva és hülyének vagyunk nézve de úgy, ahogy a középkor óta (beleértve a jóval későbbi kommunizmus, a szocializmus időszakát is) ebben az országban vezetés még senkit nem nézett hülyének! Mert azzal, hogy az EMMI betolta, a kormány egyben üzent is: - senkik vagytok, ne pofázzatok bele, nincs semmi közötök hozzá! Remélem ma is segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr5612300121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása