Ez most nagyon durva volt:
2017. február 08. írta: thejaszaic

Ez most nagyon durva volt:

Hello kedves Olvasóm!

Nyilván az egyre nagyobb súlyt képviselő kormányközeli médiából valószínűleg nem, vagy csak érintőlegesen értesülsz az eseményekről sőt, sokan -talán pont ezért- egyre kevesebb olyan tartalmat fogyasztanak, melyek a napi, belföldi aktualitásokról adnak hírt. Az embereket manapság egész egyszerűen idegesíti a híradó! Ez van és nem véletlenül van ez így. Ám, miután ez egy másik teljes blogbejegyzés témája is lehetne, az okok boncolgatásába most nem mennék bele. Azonban egy rendkívül durva attrocitás ma szemet szúrt nekem, és nem megyek el mellette, mert egész egyszerűen nem szabad!

Bizonyára, ha csak érintőlegesen, de te is értesültél a Momentum nevű mozgalom aláírásgyűjtéséről, mely a kormány által tervezett magyarországi olimpia megrendezése ellen kezdeményezett budapesti népszavazás kiírását szolgálja. Az aktivistáknak a törvényben meghatározott időkereten belül, meghatározott számú ÉRVÉNYES aláírást kell összegyűjtenie és az idő bizony elég szűk.

Éppen ezért és a népszavazás szükségességét felismerve több szervezet, és parlamenti párt is beállt a Momentum kezdeményezése mögé. Így tett, például a tegnapi napon, azaz 2017. február 07-én az EGYÜTT is, akik a Budapest, Határ úti metróaluljáróban állították fel az aláírásgyűjtő posztot. Ám történt ott valami, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, még ebben a soft diktatúrában sem. Azért nem, mert törvénybe ütközik és én vettem a fáradtságot, hogy megnézzem: - tulajdonképpen melyikbe is. De álljanak itt most inkább az EGYÜTT Pesterzsébet-Kispest 16. számú választókörzet aktivistáinak szavai, mondják el ők, hogy mi is történt valójában:

2017. február 07. kedd ILYEN MÉG NEM VOLT!!! RENDŐRSORFAL ÁLLTA EL A KITELEPÜLÉSÜNKET a Határ úti aluljáróban. Ma a kitelepülésünk kezdetén két illegálisan áruló nőt igazoltatott 3 rendőr. Pár perc múlva megjelent még 5 rendőr. Látszólag a hölgyek adatait vették fel, de kb 1 óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy 8 rendőr áll sorfalat a pultunk előtt. Először Robi kérdezte meg a rendőröket, hogy talán csak nem minket vegzálni küldték ki őket. A rendőr válasza az volt, hogy ezt nem cáfolja. Amikor az aláírók is megkérdezték, hogy miért akadályozzák az aláírást a rendőrök, Ibolya megkérte a rendőröket, hogy álljanak már arrébb, mert megfélemlítik az embereket. 2 perce félreálltak, majd újra felálltak a pultjaink előtt sorfalként. Akkor én mentem oda és egy kicsit idegesebben és hangosabban kértem számon, hogy egy demokratikus országban, rendőrségi bejelentés mellett miért akadályozzák a népszavazási aláírásgyűjtést. Az egyik rendőr lángvörös lett, de nem mondták, hogy nem ezért vannak itt. Abban a percben, amikor elkezdtünk összepakolni, azonnal elhagyta az aluljárót a 8 rendőr és az illegális árusok folytatták az árusítást.

Nos, ha valami, akkor ez nagyon idegesít. Volt már hír arról, hogy maguk a rendőrök tették lehetővé a nolimpiai' aláírásgyűjtést sőt, olyan is amikor valamilyen idiótától ők maguk védték meg az aktivistákat. (Azon rendőreink eljárása tökéletesen törvényes volt.) Ám úgy tűnik, ma az határozza meg, hol lehet aláírást gyűjteni és hol nem, hogy melyik fővárosi kerületben milyen rendőri vezetők élnek dolgoznak.

Szóval meglehet: - vannak politikamentesen dolgozó, csak a rendőrség feladataira összpontosító tisztességes, becsületes kerületi kapitányok, közterület-felügyeleti igazgatók és vannak elvakult, hitbuzgó seggnyalók is, akik a saját ambícióik mentén képesek feláldozni nemcsak a helyszínre kivonuló beosztottaik, a kis rendőrök, a járőrök, de az egész rendőrség és -mert mintha az egyenruhások egy része, így hátulról inkább közterület-felügyelő lenne- a főváros rendészetének reputációját. Ami nagyon durva az az, hogy ez nettó bűncselekmény! Méghozzá nem is akármilyen.

Ugyanis a 2013. évi CCXXXVIII. törvény amely a népszavazás kezdeményezéséről, az európai polgári kezdeményezésről, valamint a népszavazási eljárásról szól, illetve annak 16. § (1) kimondja: ".... Aláírást a választópolgárok zaklatása nélkül - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - bárhol lehet gyűjteni. ...", illetve a helyi népszavazási kezdeményezéséről szóló törvényi résznél, idézem: 45. § (1) Aláírást a választópolgárok zaklatása nélkül - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - bárhol lehet gyűjteni....."  De lényeg még csak most jön, ugyanis -mint mondtam- azt, amit tegnap az egyenruhások tettek, egész egyszerűen tilos!

Annyira tilos, hogy a Büntető Törvénykönyv a következőképpen rendelkezik erről: Btk. 350. § (1) Aki a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó választás, népszavazás, népi kezdeményezés vagy európai polgári kezdeményezés során,.......e) arra jogosultat a választásban, a népszavazásban, a népi kezdeményezésben vagy az európai polgári kezdeményezésben akadályoz, vagy erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetve anyagi juttatással befolyásolni törekszik,.......bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Csatolnék is néhány fotót. Pusztán a hitelesség kedvéért:

a_egyutt5.jpga_egyutt3.jpga_egyutt2_1.jpg

Upsszi! Nem kellene egy vizsgálat ide? Merthogy addig, amíg érvényes jogszabályok erről ilyenformán rendelkeznek, ilyet sem az aktivisták által feltett kérdésekre egyenes válaszokat adva, sem burkolt módon, más intézkedésnek álcázva nem lehet tenni! Merthogy nemcsak úgy tilos, nem íratlan szabályokba, erkölcsi normákba ütközik, de még büntetendő is!

ÉS MOST FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK! NEM ELSŐSORBAN A VÉGREHAJTÓ ÁLLOMÁNYT, HANEM AZ ŐKET A HELYSZÍNRE PARANCS ÚTJÁN KIRENDELŐ RENDŐRI VEZETŐT, ÉS/VAGY A FŐVÁROSI, KERÜLETI KÖZTERÜLET-FELÜGYELETÉRT FELELŐS VEZETŐKET KÉREM MOST SZÁMON! Mert én 'csak' egy civil vagyok és ezért ezt én megtehetem. Még megtehetem! Ahogy reményeim szerint ezt Juhász Péter, az Együtt frissen kinevezett pártelnöke is megteszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr3912236630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kheiron 2017.02.09. 06:02:39

A fenét zárták el sorfallal, az Együtt szokás szerint összevissza hazudozik. Még az általuk készített képen is az látszik, hogy a standtól 2 méterre, a faltól meg 2,5 méterre állnak a közterületesek.

Szóval szánalmas hiszti a poszt.

BiG74 Bodri 2017.02.09. 06:02:44

Gratulálok a vegzálást elrendelő vezetőnek, az ilyenek jól tolták a szekeret a 90' -és évek előtt is.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.09. 06:09:23

@kheiron: - a fotók azok fotók. A kapcsolódó beszélgetés -mely a posztban is megjelenik- pedig lezajlott a helyszínen -és igen életszerűen tálalta az, aki leírta. Remélem vizsgálat (ne adj isten büntetőeljárás) lesz az ügyből tisztázandó, hogy mi is történt valójában.
Te az a típus vagy, aki képes még a tényekkel vitatkozni,de tudod mit? Tedd. Mert teheted, hisz EZ EGY DEMOKRÁCIA. Legalább is azon kell dolgoznunk, hogy az maradjon.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.09. 06:10:44

@BiG74 Bodri: Azt látom, hogy belülről ismered a rendszert. És -ahogy te is jól látod- nem, vagy szinte semmit nem változott. Legalább is bizonyos helyeken nem. :(

ebella 2017.02.09. 06:16:47

@thejaszaic: Volt kisz-, pártvezetők a mai rendszer vezetői. Hogyan is lenne másképp? Így szocializálódtak.

ebella 2017.02.09. 06:17:00

@kheiron: Személyesen is láttam. Elzárták őket. Éppen egy munkatársamat vártam aki metróval jött.

Az a baj, hogy hívőkkel nem lehet értelmesen beszélgetni. Te miden ténye ellenére hiszel a Fidesznek, de ezzel nem mindenki van így. Van akit a tények meggyőznek.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.09. 06:21:42

@ebella: Ráadásul pont ebben a pillanatban olvasom, hogy a közvélemény-kutatások szerint a Fidesz szárnyal, a többi csúszik lefelé. Nem véletlen, hisz már megint (mint három és fél éve), megy a tökölődés az összefogósdival. Ki, kivel és kivel nem stb.... Ám van egy jó hírem, ugyanis eközben a Momentum (ami talán párttá alakul), már most két százalékon áll, pedig még bele sem fogtak igazán. Új erő kell. És a Momentum az!

pioneer2016 2017.02.10. 07:29:55

@kheiron:

Én ott voltam és bizony az sorfal volt a javából. Akik alá akartak írni, elkerülték a standot, látva a sok rendőrt előtte. Az igazoltatás pedig sokkal távolabb volt, valószínűleg a látszat miatt kamuigazoltatás volt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.02.10. 07:30:17

Ki kellett volna lőni a szemüket, mint 2006-ban, az akkor nagyon tetszett ezeknek a liberálisoknak meg "civileknek". Akkor csodaszépen virágzott a demokrácia.

Skankhunt42 2017.02.10. 07:30:21

Tehát nem történt semmi, egy kis hiszti és rettegés viszont jól jön.

Dagiiron 2017.02.10. 07:30:23

@ebella: A tények azok, hogy egy sittest tartóztattak le, a kamu az, hogy az aláírásgyűjtést akadályozták..

ebella 2017.02.10. 07:30:25

szóval ha az ember nemzeti liberális, a Jobbikra szava és ezt be is vallja, akkor már nem is kerül be a bejegyzése a nyilvánosak közé. Akkor sem, ha semmi sértő nincs benne.

Gratulálok! Mi különböztet meg benneteket a Fidesztől?

Dagiiron 2017.02.10. 07:30:26

Remélem lesz büntető az ügyben, és a hazug Együtt aktivistákat elítélik... Egy körözött személyt tartoztattak le a rendőrök.. Értem én, hogy az Együtt elnöke egy sittes szamesza, de azért nem kellene ennyit hazudozni..

$pi$ 2017.02.10. 07:30:27

Ja, a rendőr galád módon ott álldogált egy darabig, ahol nekünk nem tetszett. Hallatlan, Durva attrocitás.

Döbbenetes, hogy a mai ballib rajongónak milyen kevésből kell hírt kihoznia manapság!

Netuddki. 2017.02.10. 07:30:29

"ÉS MOST FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK! NEM ELSŐSORBAN A VÉGREHAJTÓ ÁLLOMÁNYT, HANEM AZ ŐKET A HELYSZÍNRE PARANCS ÚTJÁN KIRENDELŐ RENDŐRI VEZETŐT, ÉS/VAGY A FŐVÁROSI, KERÜLETI KÖZTERÜLET-FELÜGYELETÉRT FELELŐS VEZETŐKET KÉREM MOST SZÁMON!"

Nevük? Milyen vezető tisztséget töltenek be? Felelősségre lettek vonva?

Buchhalter 2017.02.10. 07:30:30

@ebella: Ott voltam ,én nem láttam volna ,hogy elzárnák őket! Most miért kell hazudoznod?? Fizet neked ezért a gitt párt? Nem vagyok elvakult Fideszes ,de miért is pont Putyin látogatásánál kell szórakozni?? Ember! Ha Trump vagy Merlkel jött volna ide ugyan ez a a rendőri fellépés lett volna! Ez a dolguk.

Wiktor Benkő 2017.02.10. 07:30:32

@thejaszaic: álmodozz.
Ezekre a hipszter romkocsmatöltelékekre senki nem fogja rábízni családját, vagyonát.

Épp tegnap jött ki, hogy fidesz 60%
:D

Itt körülöttem mindenki jól él, én is. Minek kellene néhány idióta deviáns liberális miatt kormányt váltani? Az emberek a nyugalmat szeretik.

Buchhalter 2017.02.10. 07:30:33

Az Együtt ,ár megint cincog és megint csak Pesten! A vidéki kisemberekhez miért nem szólnak? Így hogyan lesz országos táboruk? Talán sehogy ? Amit csinálnak az cirka egy pesti gitt egylet szintjének felel meg.

jet set 2017.02.10. 07:30:34

@ebella: Én is személyesen láttam. Az illegálisan árusító cigányok miatt voltak ott, senkit sem akadályoztak. De hergeljetek csak!
Amúgy mi értelme lenne egy helyen 2 órára akadályozni az aláírásgyűjtést?

M_R 2017.02.10. 07:30:36

@kheiron: Te az átkosban járási párttitkár voltál ? Mert olyan szépen hazudsz....

kheiron 2017.02.10. 07:30:39

@ebella:

Én az elkészült fényképet látom. Azon az látszik, hogy a fallal mintegy 45 fokos szöget bezárva áll összesen 6 ember: a falnál egy árus, mellette a falnál egy rendőr, aztán még egy rendőr, két közterületes és egy fekete kabátos járókelő. A fekete kabátos illető zárja a sort, a faltól mintegy 3,5-4 méterre, az aláírásgyűjtő pulttól saccra 2-3 méterre.

Hogy ezeket az embereket miért nem lehet megkerülni és úgy aláírni, azt én igazán nem értem.

midnight coder 2017.02.10. 07:30:40

Mondjuk 2006-hoz képest ez azért a fasorban sincs.

ebella 2017.02.10. 07:30:41

@thejaszaic: Én hosszú idő óta a Jobbikra szavazok. ezután is ez lesz. Nemzeti liberális vagyok, akinél a nemzeti az első. Ráadásul ők még nem loptak meg. Igaz ez persze a Momentumra is, de én egyenlőre biztosan maradok a Jobbiknál.

A közvélemény-kutatásoknak meg a három időközi választás óta nem hiszek. Mindenhol fölényes Fidesz győzelmet jósoltak, és mindenhol kikapott a Fidesz, Nem is egy-két szavazattal.

Szerintem az van, hogy politikai ügyben ha jön a kérdezőbiztos, az emberek hazudnak. Nem hiszik el, hogy nem tudja meg a Fidesz (ugye házszám, név akkor is megvan, ha név nélküli a kérdezés), hogy ők kire akarnak szavazni. És azt látják, hogy rettenetesen bosszúállók. Jobb a békesség alapon bemondják, hogy imádják a Fideszt, oszt, majd szavaznak akire akarnak. Ahogy a három időközin is tették.

Én ismerem a K-K-k menetét, de én se tenném tűzbe a kezem miden volt kollegámért, hogy nem szivárognak ki a gazdagabb pártokhoz adatok. Főleg, a megfizetik.

nu pagagyí 2017.02.10. 07:30:45

Csak a szokásos. Mint minden diktatúrában, az állami pozícióba helyezett buzgómócsingok megpróbálják kitalálni mi tetszene a hatalomnak. Most, hogy finisel az aláírásgyűjtés és van esély a kellő számú aláírásra, megpróbálják megakadályozni, hogy felsőbb szinten kelljen majd csalni. Magasabb pozíció, vagy egyéb haszon reményében polgármesterek, rendőri vezetők, egyéb hatósági potentátok, valamint a velük korrupt viszonyban leledző "vállalkozók" próbálkoznak kreatív módon betenni az aláírásgyűjtésnek. Nem nehéz kitalálni persze a hatalom érdekeit, a célpontokat a Habonymédia jelöli ki, aki figyel nem hibázhat, nem nyalhat félre.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.10. 07:36:28

@ebella: Érdekes. Én ugyan nem látom belülről a K-K-k menetét, de azt képes vagyok (a Kubatov listák óta különösen) elképzelni, hogy az ügyekben a kormányközeli kutatók adatvédelmi szempontból aggályosak lehetnek. Iga, majd minden pártnak van a szimpatizánsairól saját listája, de azokhoz az adatokhoz másképpen jutottak. Mindegy is. A szavazás -egyenlőre még- önkéntes és titkos. A dolgok ott fognak eldőlni.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.10. 07:40:52

@Buchhalter: Ebben is lehet valami, de a jelen ügyre azért nem jó alkalmazni, mert a népszavazás most helyi, budapesti ügy. Most nincs mit tenni......

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.12. 14:20:36

@kheiron: kár, hogy itt a hozzászólások között is van olyan, aki ugyanezt a szemeivel (is) látta, nemcsak a fotókon. És ne szánalmasozz, az minősítés és nem vélemény. :(

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.12. 14:25:41

@ebella: De. Bekerül (ahogy már fent is van, napok óta). Csak tudod én is egy bérből, fizetésből élő emberke vagyok családdal, aki teljesen másból él mint ez itt. Az írás nálam egyfajta szenvedély, vagy küldetés, ha úgy tetszik, melyért egyetlen fillér javadalmazásban nem részesülök. Így nemcsak cikket írni, de moderálni is csak ritkábban tudok. Remélem elnézed ezt nekem. :)
süti beállítások módosítása