A haza minden előtt?
2018. március 16. írta: thejaszaic

A haza minden előtt?

Az idei március 15. 'szélére'

Hello kedves olvasóm!

 Ha csak kicsit is nyomon követted a tegnapi nap eseményeit, ahogyan a tökéletesen politikamentes feleségem, úgy te is megállapíthattad, hogy Nemzeti Ünnepünk egy mocskos gyalázat volt tegnap. Jó, persze ez valószínűleg betudható  többek között annak is, hogy nagyjából három hét múlva új Országgyűlést választunk -és hát kampány van- ez azonban nem menti fel a politikusokat. A szememben legalább is nem.

005-3-e1521124759182-1024x577.jpg

Egy mocskos gyalázat volt, mert nem akadt egyetlen olyan -az ünnep okán- életre hívott politikai nagygyűlés sem, ahol ne érintőlegesen beszéltek volna csupán az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről és tettekiről. Ugyanakkor mindegyikről elmondható, hogy -ahogy már egy ideje és ez az igazi szégyenünk- úgy most is  szinte csak és kizárólag a közelgő választásokon a saját pozíciót erősítendő beszédek hangzottak el azzal a kivétellel, hogy most az ellenzéki pártok azért megszólították egymást, a kormány feje pedig annyira elragadtatta magát, hogy beszédében nemcsak korteskedett -amit talán hellyel közzel még el is fogadok-, de -a Fidesz-KDNP-től eddig megszokott kommunikációs panelek elpufogtatásán túl- nyíltan meg is fenyegette a másként gondolkodókat. Az ország másik, jelentősen nagyobbik felét. 

Miniszterelnök úr! Emberek! Önöknek, nektek tényleg csak erről szólt ez az ünnep? Szégyenek vagytok! E tekintetben szégyenek vagytok, az ország szégyenei! Fideszestül, mindenestül! 

Bizonyára ez is lehet az oka, hogy több helyütt már ma hajnalban is, a beszélgetések nem az ünnep emelkedett hangulatáról, vagy arról szóltak, hogy milyen szép is az, amikor a nemzet egyként mozdul meg egy-egy ilyen eseményen (a politikamentes asszonykám konkrétan pontosan ezt hiányolta elég mérgesen és igaza volt), félretéve az acsarkodást és az ünnepben kizárólag egy nemzetként, magyarként együtt gondolkodva részt venni, hanem arról, hogy azokat, akiknek mindez köszönhető, hogyan lehetne eltakarítani végre a MAGYAR történelem színpadáról.

Egy ilyen, az egyik zárt facebook csoportban, hajnalban indult és még most is zajló  'beszélgetés' részleteit szeretném most eléd tárni, az érintettek engedélyével, TERMÉSZETESEN NEVEK NÉLKÜL (szomorú, hogy ez természetes), egyfajta dialógusként, vagy legalább is akként szerkesztve. Különösebb kommentár nélkül. Íme:

"......- Ne gondold így. Tény, hogy megfogható innen is a kérdés, de megfogható onnan is, hogy a jelenleg hatályos (győzelmi gőgben íródott) és csak a győzteseknek kedvező, a jobban játszó játékost erős számokkal támogató választási törvény tulajdonképpen matematika, és arra épül, hogy viszonylag alacsony részvételnél is könnyedén hozzon kétharmadot is akár. A győztesnek. Innen már nincs is más meló, mint az általunk apátiába kergetett emberekkel még azt is elhitetni, hogy a szavazatuk amúgy sem számít. Tudom, nem sokat ér Hódmezővásárhely példája. De ha azt nézed, hogy a vásárhelyi választás eredményét maga a Fidesz is az országgyűlési választás főpróbájának tartotta, akkor mégiscsak komoly bukta, mely megmutatta, hogy sokkal többen vannak azok, akik nincsenek megelégedve a kormány munkájával, mint azok, akik igen. Namármost'. Ha ezek szavazni is elmennek, akkor olyan arány alakul ki, mely után nem azt mondod, hogy vesztett a Fidesz, hanem azt, hogy a pártot végleg elsodorta a történelem.
- Na, igen, lehet, hogy független jelöltek kellenek, de az emberek egy része pártszimpátiából szavaz, azoknak magyarázkodhatsz, hogy mi a függetlenség lényege. Tegnap egyébként a várost járva találkoztam a baloldallal összefogni (?) kívánó Jobbik lelkes híveivel, s azt hittem valami II. Világháborús, kosztümös filmet forgatnak! Harmadrészt, ahogy egy politológus barátom mondta volt, ha sikerül elzavarni a narancsos fiúkat, s feláll egy új kormány, csupán három tényező fogja a működésképtelenség felé sodorni, az Alkotmánybíróság, a Legfőbb Ügyész, és a Köztársasági Elnök. Ha meg kialakul egy kormányválság, akkor újabb választást tarthatnak, ahol a "látjátok, mire képes az ellenzék?" felkiáltással újra győzhet a Fidesz.
- Lehet, hogy pontosan ez a mostani meccs lényege. Én már erre is gondoltam, hisz egyértelmű, hogy -ahogy azt eddig mindig is tette ellenzékben a Fidesz- vesztes választás esetén ezúttal is a kormányválságra játszik majd. (Soha nem kormányzott és soha nem volt konstruktív ellenzék.)
- Ebből annyi derül ki, hogy simán meg kell várnunk, hogy az ország csődbe jusson. Ugyan azt is meg lehet magyarázni ha nem lesz kenyér, csak nehezebben.
- Vagy: - olyan nagyon erős koalíciós kormányt létrehozni, mely állja a vihart ebben a biliben. Értem ezalatt azt, hogy -átvéve a Fidesz módszereket- minden támadást azonnal lekommunikálva leszarja a Fidesz ellenzéki hőzöngését, és megy tovább a maga útján, végre az országért. Talán a rendszerváltás óta most először. 
- Ez kurva nehéz lesz ekkora ellenszélben. A polgármesterek többsége is fideszes, a szektás nyuggerseregről nem is beszélve.
- Nekem a rokonaim többsége a Fideszre szavaz. Nem azért, mert szeretik, hanem, mert keresztény,konzervatív jobboldaliként nem tudnak másra szavazni, na itt a gáz.
- Már elnézést, de a Fidesz összes konzervatív ötletét a jobbiktól nyúlta le. Valamelyik ezt konkrétan be is ismerte. Józsi ezt üvöltözi lassan fél éve.
- Vona nem jó nekik, így sajna az Orbánon kívül nincs más, annak ellenére, hogy utálják, mint a szart.
- Vona azért nem jó nekik, mert elhitték róla azt, amit a Fidesz rákent...
Jó, de azért arról se feledkezzünk meg, amikor a Vona gárdista egyenruhában szólalt fel a parlamentben. Aztán ott az MSzP. Ami máig klerikálisnak gondolja a hazai keresztényeket, egyfajta avítt gondolkodásmódot sugallva róluk. A hazai impotens összefogási kísérletet meg sajnos jól jellemzi a baloldal és a liberális réteg felhördülése, miután győzött a hódmezővásárhelyi jelölt, s kijelentette, hogy keresztény, és a migránsokat nem fogja beengedni. Na akkor lett vége a balliberálisok győzelmi mámorának. Szóval, több sebből vérzik ez az ország.
- Ez így van. De sajnos, úgy tűnik még nem eléggé ahhoz, hogy tanuljunk belőle.
- Amíg itt még milliók elhiszik a migráns-lerohanást, meg a Soros-féle poklot, addig nehéz bármit is tenni. És ugye ezt lovagolja meg a Fidesz, mi hiába röhögünk már rajta, ha még mindig elhiszi a nép java.
- MONDOM hogy a szekták módszerével dolgozik. Az eleve szar pszichés állapotú magyar néppel könnyű dolga van. Épp ezért jóvátehetetlen vétek. Keresztény................hát persze!
- Tedd még hozzá a "...minket, mindig mindenki bántott, a kereszténység utolsó bástyái vagyunk, egyedül Európában....." meg a többi hangzatot, amit már 2000 éve hangoztatunk. Fog itt változni valami? Nem hiszem.
- Inkább arra kéne rádöbbenteni ezeket a bástyákat, hogy az egri vitézek se nőveréssel és sikkasztással védték az országot... például. ....."
Na. Szóval itt tart ma, 2018 március 16-án egyetlen nappal március idusa után a közgondolkodás. Ami egyrészt jó, mert legalább van aki akar, tud, és mer 'közgondolkodni', másrészt viszont nagyon rossz, mert -vegyük ezt a mai blogbejegyzést egyfajta kórképnek és kor-képnek is egyúttal- ez a bejegyzés egy tükör, melyben tökéletesen látszik a mai Magyarország lakóinak pszichés állapota.  
Szükség van-e rám? És, ha igen, akkor mit tegyek? Mi lesz a jó döntés? IGEN, SZÜKSÉG VAN RÁD! És, hogy mi a jó döntés? Csak és kizárólag az, ha elmész szavazni! Csak és kizárólag az, ha te is ott leszel ÁPRILIS 8-án a szavazófülkében, az urnák előtt!
Úgyhogy, ha komolyan azt akarjuk, hogy ez a nemzeti ünnep újra a Nemzet Ünnepe legyen! Ha tényleg azt szeretnénk mi magyarok, hogy a szabadság ünnepén újra együtt adhassunk tiszteletet a mi hőseinknek mindannyian, és nem pártrendezvényekre szakadva, akkor MI MAGYAROK együtt kell, hogy tegyünk ezért, méghozzá most! Mindannyiunk felelőssége ez. Merthogy egyébként pont úgy van ám, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök pulpitusán is megjelent tegnap: "....A HAZA MINDEN ELŐTT........”  Csakhogy ez -ha hiszed, ha nem- nem a legfrissebb Fidesz jelszavak egyike, hanem a nemzeti himnuszunkat is szerző Kölcsey Ferenc szavai. Remélem segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr3513742628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása