Az igazi harmadik típusú......
2017. december 18. írta: thejaszaic

Az igazi harmadik típusú......

Hello kedves Olvasóm!

Az év vége közeledtével jöttem rá -ez persze nem egy nagy felfedezés-, hogy lassan el kell engednem szinte mindent, ami egész évben aggasztott. Ilyenkor jobbára a közélet ügyeire gondolok, de azokat meg feltétlenül. Hogy ez valóban sikerüljön, általában keresem a témát, de most nem kellett, a facebookon 'jött velem szemben' egy olyan aszteoridáról szóló cikk, melyről most még a tudósok sem tudják, hogy a közelgő objektum vajon egy idegen civilizáció hajója, vagy tényleg csak egy kődarab. Az erről szóló 'SOKATMONDÓ', 'TUDOMÁNYOS' (nem, nem az) cikk ihletett meg, s így látott napvilágot az alant olvasható 'képződmény' az idegenek és az emberi faj első találkozásáról:

a_ko.jpg

 

Ezt most elképzeltem: -maga a Lény, illetve a fajtársai mind, olyan egykilencven' magasak voltak, de se lábuk, se karjaik. Leginkább egy a farkán egyensúlyozó meztelen csigára hasonlított mindegyikük.

A Lény fényes nappal, ám annál nagyobb csendben 'bandukolt' helyi idő szerint épp kora délutan a budai hegyekben egy kis kőzetmintáért, amikor felfedezett egy, még a szocializmusból itt maradt málladozó padon döglő, mocskosul részeg, ám annál büdösebb hajléktalan palit, aki hat liter homoki koccintós elfogyasztását követően -ugyan nem szándékosan, de- épp megfagyni készült a padon.

Az emberiség határtalan szerencséjére (merthogy a Lények információi szerint a Földet eluraló emberek olyan technológiai szintet értek el, mely kezdett veszélyt jelenteni a Lények biztonságára), ez volt az első példány a Föld bolygót lakó, magát értelmesnek valló faj tagjai közül, akivel a Lény először találkozott.

Röviden megszemlélte az eszméletlen állapotban lévő példányt, majd a mellette lebegő műszeregységet utasította egy tüzetesebb vizsgálatra.

A szerkezet szondái gyorsan át is futották a padon fekvő embert, majd az egység jelentette, hogy a kezdetleges technológiával készült, használaton kívüli ülőalkalmatosságon fekvő élőlény -bár viszonylag fiatal egyed-, mégis súlyos, életveszélyes állapotban van, mely egyszerre köszönhető a hypothermiának ugyanúgy (a vizsgálat szerint a bolygó lakójának szervezete -bár az egyed épp a szabadban alszik- nem képes megbirkózni az alacsony külső hőmérséklettel), mint annak hogy egyszerre több idült betegségben is szenved és, ha ez nem lenne elég, komoly mérgezési tüneteket is produkál a bélrendszerében pangó nagy mennyiségű mérgező folyadék hatására.

A vizsgálati eredményeket a Lény felküldte a bolygó körül (annak Holdja mögött) keringő hajójára azzal, hogy a helyi tápláléklánc csúcsán álló faj annyira primitív lehet, hogy -önmagán kívül- még nagyon hosszú ideig senkire nem fognak komoly veszélyt jelenteni az Univerzumban. 
Míg a továbbítás zajlott a Lény -otthagyva a padon hortyogó homless-t vígan folytatta a kőzetek és néhány, a fagy által tartósított zöld növényi származék gyűjtését.

Amikor aztán az összes szükséges mintát begyűjtötte és a jelentés is sikeresen felkerült a hajóra, a Lény gyomra megkordult. Így történhetett, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve 'visszasétált' fickóhoz "...ha már tápláléklánc...." - gondolta és -bár a pad betonelemei, meg a pali acélbetétes munkásbakancsa okozott neki némi fejtörést- néhány perc alatt, lassan és csendben csipegette el a paddal együtt az azon alvó fószert ügyelve, hogy az ő látogatása, vagy az 'ebéd' elfogyasztása ne hagyjon nyomokat a környéken. Remélem segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr7213508651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása