A kokárda
2017. március 15. írta: thejaszaic

A kokárda

Hello kedves Olvasóm!

   Ahogy sokak, úgy ma, 2017. március 15-én én is a hősökre emlékezem. Meg is kérdeznélek: - mi van meg neked a mai napból? Mire emlékszel? És estére mire fogsz? Ha rám hallgatsz, akkor csak arra, amit erről a napról tanultál, amit erről a napról tudsz, amitől e nap fontos neked. Csak arra, amit ez a nap neked jelent. Első körben hát elmondom, hogy nekem mit jelent e nap:

Március idusa már egészen kisgyermek koromtól elsősorban a nemzeti hovatartozás érzését, az emberi, a nemzeti szabadság és méltóság fontosságának tudatát, a szabadságunkért a szabadságukkal és az életükkel is fizető eleink hősiességét jelenti számomra. Ez a jeles nap hazánk történelmének egyik legfontosabb momentuma, hiszen egész Európában egyedülálló, példa nélküli harc folyt Magyarországon az elnyomás, a diktatúra, az idegen hatalom ellen!

a_kokarda1.gif

A wikipédia rövid szócikke szerint "....az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig.[4] Eredményességét mi sem mutatja jobban, mint, hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni, amelynek soha ekkora hadserege addig nem járt még külföldön.[5] Gyakorlatilag az 1848-49-es harc a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is. ...." De félre a hivatalos értékelést, maradjunk inkább csak önmagunkban, érezzük inkább csak itt bent, legbelül azt, amit éreznünk kell. Csak remélni tudom, hogy ilyenkor mindenki ugyanúgy érez, aki nem csak magyarnak vallja, de annak is érzi magát.

Kérlek ne érts félre, nem  vagyok nagyonmagyar'. Nem tartozom a vérgőzös, a melldöngetős, a nacionalista (és/vagy a náci) harcosok állatok közé, akik azt sem ismerik fel, hogy viselkedésükkel nemhogy semmilyen módon nem használnak a hazának, de ártanak annak. Nem vagyok irredenta sem, bár azt elismerem, hogy Trianon nekem is fáj. Én csak egy magyar vagyok. 'Csak' egy magyar, egy a tizenötmillióból.

Ezért aztán tegnap büszkén néztem végig az óvodában elém futó, sötét nadrágot és hófehér vasalt inget, rajta gyönyörűséges kokárdát viselő négyéves kisfiamon s bizony elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor megláttam Őt. Ezért aztán én -jó magyarhoz illőn- ma reggel a kokárdámat bizony magam is feltűztem a ruhám bal oldalára még akkor is, ha bizonyos körök hosszú évek óta azt sugallják, hogy a kokárda viselése kizárólag az ő privilégiumuk (merthogy mindenki más hazaáruló ám, aki nem tart velük) és annak ellenére is, hogy munkával ünneplem ezt a napot!

a_kokarda2.jpg

Ráadásul elhatároztam -hisz bizony nem ettől magyar a magyar-, hogy ma ugyanúgy nem leszek hajlandó -még akkor sem, ha bizonyos mértékig egyetértek vele- végignézni az Együtt elnökének, Juhász Péternek a füttykoncertjét, ahogy teljes erőből kizárom az életemből a regnáló hatalom, a kormányzó párt, a Fidesz-KDNP miniszterelnökének, Orbán Viktornak a bármilyen, a mai naphoz köthető tevékenységét, megmozdulását, megszólalását, rezdülését, állami ünnepét. Azt is megmondom, hogy miért:

Nagyon egyszerű a válasz: - mert egész egyszerűen nem illik az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepén füttykoncerttel véleményt nyilvánítani. Még akkor sem, ha a rendőrség -jogszerűtlen- tiltó határozatát a bíróság tegnap felülbírálva (hivatkozással a véleménynyilvánítás szabadságára) engedélyezte azt. Vagyis törvényes a füttykoncert, de illetlen. Ám, mielőtt bárki kósalajosi' magasságokba emelne a véleményemért elmondom, hogy mit nem illik még: 

Mert ugyanígy nem illik öntömjénező, önfényező, kizárólag a saját választóit -azokat is hazug módon- megszólító, mindenki mást hazaárulóként megbélyegző, a háborús retorikát itt sem mellőző, ocsmány aktuálpolitikai ne adj Isten, már-már választási eseménnyé silányítani a nemzet ünnepét! Nem illik iskolásoknak fizetni, hogy biodíszletként, vagy hallgatóságként jelenjenek meg az állami ünnepen! Nem illik kizárólagos jogot formálni a nemzeti érzésre! Nem illik kordonokat húzni az ünnepség helyszíne köré! (Főleg egy kordonbontónak nem.) Nem illik kizárni a magyarok túlnyomó többségét! Nem illik kreált dakota közmondásokkal vicceskedni egy magyar nemzeti ünnepen, vagy általában bármikor. Bizony nem! Bizony még Orbán Viktornak sem! Már, ha magyar!

Mert a NEMZET nem Juhász Péter! Nem a bukdácsoló ellenzék, nem a Momentum (bár ezt ők például jól tudják), nem az MSZP, nem Botka, vagy Gyurcsány. Ahogy a NEMZET nem azonos annak jelenkori irányítóival, és bizony (bármennyire is szeretné ezt elhitetni a nemzettel) nem azonos az ország miniszterelnökével, Orbán Viktorral sem! Ezért aztán én -jó magyarhoz illőn- ma reggel a kokárdámat bizony magam is feltűztem a ruhám bal oldalára, még akkor is ha tudom, hogy pro és kontra mi vár ma az ünnepelni vágyókra és csendben emlékezem. Tégy te is így! Remélem ma igazán segíthettem!

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr4612339349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Történelem-hamisítás az Orbán beszédben 2017.03.15. 21:56:57

A miniszterelnök megint túl van egy beszéden, amelynek legemlékezetesebb momentuma az volt, hogy a jelen lévők nem hallottak belőle semmit a végül a törvénytelenül tiltó rendőrséget elmeszelő bírósági határozatnak köszönhetően mégis ott lévő kifütyülők...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.03.15. 21:57:41

Pofázol itt a szabadságról, közben meg moderálod a véleményeket.
No akkor bazd meg anyádat, és a Te szabadságodat, seggarc!

illaim 2017.03.16. 06:08:19

Jaszai! Csak így póriasan! Ha valóban a nemzettudat pártatlanságáról, annak fennköltségéről akartál volna írni, akkor nem egy angol névelővel kezdesz!
Mert a magyar kultúra az anyanyelveddel kezdődik!!!!!!!!!!!!!!!!
Innen kezdve hiteltelen vagy!

laci_52 2017.03.16. 06:08:21

"egész egyszerűen nem illik az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepén füttykoncerttel véleményt nyilvánítani"

Ez 100%-ig igaz és itt kellett volna véget érnie a cikknek! Ugyanis ez egy nemzeti ünnep, nem egy párt kampánygyűlése! Aki ilyenkor kifütyüli a szónokot, az egy primitív bunkó f*sz.

morph on deer 2017.03.16. 06:08:23

Nem lehetne mindezt valahogy az érintettek tudomására is hozni?

Mármint nem az 'érintetlenekhez' képest, hanem úgy lakossági szinten?
Valahogy ideje lenne már..!

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.03.16. 06:21:07

@Látens Inszinuáció: Nem emlékszem, hogy ismernénk egymást, de nem is ismerhetlek, mert sem arcod, sem pedig neved nincs. Hmmmmm...... és ezért meg kell jegyezzem: - egy arc és név nélküli kommentelő véleménye a nullával egyenlő. Az alpári stílusodrol már ne is beszéljünk, bár nem bánnám, ha kifejtenéd bővebben is, hogy mire gondoltál.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.03.16. 06:23:43

@illaim: Csak azért nem moderállak ki, hogy mindenki más is láthassa ezt a velős, meglehetősen egyszerűen megfogalmazott, kifejezetten értelmes véleményt.

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.03.16. 06:27:31

@illaim: A blog címválasztása a problémád? Amit írtam az nem is érdekes? A bejegyzés tartalma és témája nem is érdekel? És tényleg basszam meg magam? Amit te -szintén angolul- üzensz nekem? Hát hová lett a te magyarságod, amikor a fuck yourself-el üzentél nekem? idióta......

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.03.16. 06:35:17

Na jól van. Megpróbáltam reagálni néhány kommentre, azonban eljutottam odáig, hogy látom: - össznépi rohadjak meg nagy általánosságban a válaszok többsége. Itt válaszolnék @morph on deer: a kérdésedre: - magam is ezen dolgozom. Azon, hogy elérjük végre, a nemzet egységének fontossága mindenek felett áll.

És visszatérve a jelen bejegyzés első mondataihoz: - sok a troll. A mostani bejegyzés alatt is és a szokásos módszerrel operálnak: - minden a rendelkezésükre álló fegyverből lőnek mindenre, ami mozog. Ami viszont örvendetes az az, hogy nagyságrendekkel vannak már most kevesebben, mint mondjuk ezelőtt fél évvel. Mi van srácok? Nem adott apu fizetést? Szűkül a büdzsé?
süti beállítások módosítása