arROGÁNs
2017. február 01. írta: thejaszaic

arROGÁNs

Hello kedves Olvasóm!

Ma az országgyűlési képviselők, miniszterek és egyéb tótumfaktumok vagyonnyilatkozatának böngészésével telt a hajnalom egy része. (No meg irdatlan mennyiségű papírmunkával, de az nem ide tartozik.) Minden esetre szorítottam egy kis helyet a fejemben annak felfogására, hogy ki és miről nyilatkozott a 2016-os esztendő tükrében. Az újságokban azonban legfeljebb száraz számadatokat láthatsz, ezért én most lefordítom kicsit a mi nyelvünkre, példákkal, fotókkal is illusztrálva a kialakult helyzetet és persze nem mulasztok el majd -néhány keresetlen szóval- legalább egy következtetést is levonni.

Lázár János már vagyonos emberként érkezett a politikába. Ezt főleg tőle tudjuk ugye, hisz még csak alig telt el néhány év az ominózus kijelentése óta, miszerint mindenki annyit ér, amennyije van. Nos, János úgy tűnik egyre többet ér, hisz nem tétlenkedett 2016-ban sem e téren. Ügyes volt kérem! Nagyon ügyes. Hiába, tehetséges fiú ez a Lázár. Vásárolt is hirtelen némi erdőt meg szántót, olyan negyven hektárnyit. (Megjegyzem csak hogy tudd: 1 ha = 10.000 m2, a te lakásod meg legfeljebb 60 m2) No meg bevásárolt egy V-s Mercedes Benz autót is, ami nagyjából ilyen:a_vny1.jpg

Na de minek is kicsinyeskedünk, lépjünk bátran tovább, hisz az imént mondtam, János sohasem volt szegény ember. (De még csak átlagos anyagi helyzetű sem.)

Seszták fejlesztési miniszterre esett a következő választásom. A róla megjelentek szerint a miniszter komolyan veszi a munkáját, hiszen erőteljesen fejleszt az égvilágon mindent, ami a keze ügyébe akad. Így tesz a vagyonával is. Ügyvédi irodája tavaly 60.900.000.- Forintot hozott a konyhára. (Várjál! Leírom szavakkal is: hatvanmillió-kilencszázezer forint.) Az azért nem rossz. Úgy meg főleg nem, hogy mielőtt miniszter lett volna, -a korabeli sajtó szerint- Seszták úr és az említett iroda jól prosperáló cégtemető volt, ami százával értékesített Ukrajnába bedőlt cégeket. Sebaj, így van ez rendjén. Három ház Kisvárdán, két lakás Budapesten, 1,1 milliós havi bér miniszterként, és tizennyolc guriga otthon. Csak úgy. Ja! És hogy, hogy néz ki majd tizennyolc-millió millió forint? Hát valahogy így:

a_vny2.jpgNa jó, amit a fotón látsz az nyilván sokkal több, de a nagyságrendekben (a béredhez, fizetésedhez képest) már most simán elkezdhetsz gondolkodni. Mármint azon, hogy tulajdonképpen te mennyit is érsz. (Ne vedd magadra, én sem vettem. Költői kérdés volt, képletesen értettem.)

De semmiképpen sem szabad elfordítani a fejünket a jó belügyminiszterünk, Pintér Sándor sanyarú sorsa felől sem. Ő ugyanis nagyon súlyos helyzetben van: - kicsivel (rongyos kilencven milliócskával) több, mint egymilliárd forinttal tartoznak neki! Szegény Sanyi bácsi! Hát hogy lesz így? (Ja, a képen látható pénzmennyiség inkább Sanyibá' kintlévőségére hasonlít.) De nem kell megijedni, azért maradt a bukszában is. Kettőszáz-hatvannégy-millió forintos megtakarítása mellett huszonhárom különböző ingatlan és egy 1995-ben örökölt Wartburg gépkocsi boldog tulajdonosa az öreg miniszterbá'.

Azután vannak itt még néhányan a szegényebbek közül, köztük a miniszterek elnökével, de azt le sem írom, csak ollóznám az Index.hu vonatkozó cikkének részletét, hogy te is lásd, mit is jelent a szegénység e körökben. Íme: 

"......... Orbán Viktor szegényebb lett, ingatlana és pénze is kevesebb, mint egy éve. Áder János azonban teszi szépen félre köztársasági elnöki fizetését, míg tavalyelőtt négymilliót, 2016-ban hétmilliót tudott megtakarítani. Matolcsy György jegybankelnök bevallásából a feleségével együtt több mint 60 milliós megtakarítása is eltűnt. Trócsányi László igazságügy miniszternek tavalyhoz képest 42 millióval csökkentek a megtakarításai, de nem kell aggódni, még így is 28,8 millió forint tartaléka van. A miniszteri alapfizetése mellett 910 ezer forintot vesz fel különböző egyetemektől, így havi bruttó jövedelme 2,1 millió forint. Ügyvédi irodájából továbbra sem vesz fel fizetést. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megtartotta mind a 8 ingatlanát és az 1 milliós megtakarítását is. Az eddig 6800 kötetből álló könyvgyűjteménye viszont 8 ezresre duzzadt, úgy vásárolja a könyveket, mintha nem lenne holnap. Simicskó István hadügyminiszter tavalyelőtti hatvanmilliós megtakarításából 2016-ban tízmilliót simán eltapsolt, főként a kincstárjegyekhez és a takarékbetétjéhez nyúlt hozzá. Hogy mire ment el a pénz, rejtély, ugyanis se ingatlana, se új kocsija nincsen. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes két budapesti ingatlan felének tulajdonosa, egy balatonfenyvesi ingatlan haszonélvezője. Még mindig antik bútorokat gyűjt, a megtakarításai pedig 2016-ban 2 millió forinttal nőttek, egyről három millióra. Kövér Lászlónak nem sikerült enyhítenie a globális tőke szorításán, sőt tavalyhoz képest 10 millió forintos banki tartozást halmozott fel. De legalább a megtakarításai nőttek 1,5 millió forinttal, így most összesen 4 millió forinthoz tud hozzányúlni. A havi bruttó jövedelme 1,7 millió forint, ezen kívül megmaradt a szigetszentmiklósi háza és a Skodája is. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető adóbevallásában nem sok változás történt tavalyhoz képest. Tartósan bérelt Mercedes Vivinó autója és BMW C650-es robogója mellé vett egy BMW GT 650-es robogót is. Orrkiülős csónakja továbbra is megvan, ennek negyedrészt tulajdonosa vagyonnyilatkozata szerint. A tavalyi 31 milliós adósságból sikerült két és fél milliót lefaragni. A tavalyi 2,6 milliós megtakarítása szinte változatlan: friss bevallása szerint 2,4 millió. Vona Gábor nagy lépésre szánta el magát: tavaly októberben megszerezte első ingatlanát, Bórdudvarnakon vett egy legelőt – vagyis csak a fele részét. Az OTP-s megtakarítása 300 ezerrel csökkent, jelenleg 430 ezer forintja van OTP Prémium számlán, egyéb megtakarításai viszont egyáltalán nincsenek a Jobbik vezetőjének..............."- na eddig a szegénység most már és ne tovább! Még a végén elkezdem sajnálni őket.

Ahogy most már te is láthatod, néhány kivételtől eltekintve átlagos jövedelemszintű, egyszerű emberek ezek  fiúk, lányok kérem. Pont olyanok, mint te vagy én. Semmi különös. Hát persze, hogy ezt én is így gondolom. Hát persze. Hacsak. Hacsak nem veszem figyelembe Miniszterelnöki Kabinetiroda a jobb sorsra érdemes miniszteri rangú vezetőjét, Rogán Antalt. Deeeeeeeeeeee. Azért is figyelembe veszem. Annyi minden lepattant már róla! Annyi ügyben nem vált érintetté! Annyira ügyes ez a fiú is kérem. A V. kerületi polgármesterkedése idején történ ingatlanbizniszekben ő persze nem vett részt. Legalább is az ügyészség szerint nem. Ahogy a lakása sem növekedett magától tavaly többször is. (A fene sem tudja, hogy hány négyzetméter na. Ki a franc jegyzi azt meg naaaaa, detélleg'.) Meg ahogy nem is utazott helikopteren lagziba. Vagy igen? "...Na jó igen..." - ismerte el még aznap este, amikor reggel még azt hazudta, hogy nem.

Szóval Rogánminiszter' is vagyon-nyilatkozott. Az irat szerint úgy van 446.000.- Forint megtakarítása (ÉRTED: - EZEK OTT FILLÉREK BASZOD!), hogy a 27.700.000.- Forintos tartozását csak baráti kölcsönökből tudta évről minimálisan törleszteni, ezért oda, a mecénásoknak, a nagyvonalú haveroknak is tartozik már további 18.200.000.- Forinttal. Ő tartozhat, te nem. A helikopteres balhé óta nem szívesen hiszek el ennek a fiúnak sok mindent. Úgy nagyjából semmit. A vagyonnyilatkozatát sem nyilván, mert -szerintem-  nem kell majd ahhoz túl sok idő, hogy kiderüljön: - nem úgy van az komám.

Persze az is lehetséges, hogy az égvilágon semmi nem fog kiderülni, ugyanis a jó miniszter és képviselő hölgyek urak tanultak a megelőző évekből és idén feltűnően szerény nyilatkozatokat tettek. (Tisztelet a kivételnek.) Ám Rogán -nekem- még így is kilóg a sorból (az ingatlanokat idén már nem tudta elbaszni, elég volt csak lemásolni a 2015-re vonatkozó utolsó, javított példányt), mert a vagyonnyilatkozata szerint nagyobb adósságspirálban van, mint az egyszeri ózdi vasöntő munkás a provident-nél, meg a cofidisnél egyszerre. Csak a sor végén több a nullák száma. Szegény fiú! Azért ha én most 45.400.000.- Forint tartozást görgetnék magam előtt, akkor nem sok kedvem lenne felkelni reggelente. Hát hogy fog ebből kikeckmeregni ez a nagyon szegény ember?

Azt nem tudom, de rohadtul nem is érdekel. Két dologban azonban biztos vagyok: az egyik - azzal együtt, hogy nem tudom, hogyan készül -például az Antal- a 2018. tavasza utáni időszakra, de bizonyára a hatalom részeként pozicionálja saját magát, hisz máshogy mi a  faszból adna meg ennyi lóvét-, az, hogy az idei nyilatkozatokat már nem nevezhetem hazudozásnak. Ez már sokkal inkább arrogancia. A másik pedig az, hogy ha eddig bárki is csodálkozott azon, hogy a politika őt a kisembert legfeljebb négyévente veszi pár hétre emberszámba, ne tegye. Ezekből a magasságokból odáig, ahol te laksz, te élsz, te létezel Kedves Olvasóm, azok közül már nagyon régóta senki sem lát el. Tudod: - lefelé.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr8812173598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legális 2017.02.02. 17:44:05

Biztos vagy benne, h az lenne a jo, ha atlagos fizetesert atlagos kepessegu emberek vezetnek az orszagot, napi/havi megelhetesi nehezsegekkel?

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.03. 06:22:00

Szia!
Nem. Egy szóval sem említem, hogy autószerelőknek, pékeknek, bolti eladóknak kellene az országot vezetniük, napi megélhetési gondokkal. De a bejegyzés nem is erről szólt. Nincs gondom a miniszteri fizetésekkel. Nagy felelősség, magasabb bérezés. Ennyi. Viszont az -jól, rosszul- a takargatott, ennek ellenére mégis látványos vagyonosodás (mely 'csak' a miniszteri fizetésből általában nem valósulhatott volna meg, lásd: Rogán, Pintér például), na az zavar. De nagyon. Szóval a poszt is sokkal inkább arról szól, hogy a 2017-es évben napvilágra került vagyoni nyilatkozatokból erős tanulságokat lehet leszűrni. Elsősorban azt a "...kik vagytok ti, hogy megmondjátok nekem, mi közötök hozzá..." -jellegű arroganciát, amellyel azok, akik most a hatalmat gyakorolják, viszonyulnak a választókhoz. Van egy mag, akik akkor is a Fidesz-KDNP-re fognak szavazni, ha az ég a Földdel összeér. Ezzel nem tudok mit kezdeni. De sokan, nagyon sokan semmilyen fogalommal nem rendelkeznek azokról, akik döntenek a sorsuk (a sorsunk felett). Elsősorban nekik írom a soraimat. És még egy gondolat: - ha jómagam most miniszterelnök-jelölt lennék (de nem vagyok és nem is leszek, mégis) az igazságosságon, takarékosságon és átláthatóságon túl bizony meghirdetném a JÓZAN PARASZTI ÉSZ politikáját. Tudom, mindennel szembe menne, ami most kötelező politikai, vagy diplomáciai trend, de leszarnám. Mert kellene már ide egy korrupció mentes demokrácia. Most egyik sincs.
süti beállítások módosítása