Teréz körút - szánalmas!
2016. szeptember 28. írta: thejaszaic

Teréz körút - szánalmas!

 Hello kedves olvasóm!

A hír röviden (minek is több, hiszen ma mindenki erről olvas): "....... Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségénél, szombaton késő este, 22.30 körül, a BRFK két járőre súlyosan megsérült.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóirodája több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az ügyben hétfőre (2016. 09. 26-ra, azaz mára) összehívták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, a nyomozás állásáról pedig sajtótájékoztatót tartott a rendőrség. ....." (forrás: origo)

Szóval: - tudjuk, hogy robbanás történt és a helyszínen lefolytatott szemle ma megismerhető adatai, illetve a rendőrség által közölt információk szerint mára az is tudható, hogy a fenti helyen egy házi készítésű bomba robbant.    Vagyis a robbanás már nem robbanás, hanem robbantás  és    -a rendőrség szerint-  az abban megsérült és most életveszélyes állapotban lévő fiatal rendőrök voltak az eddig ismeretlen elkövető célpontjai.

bomba teréz körút sérült rendőrök most légy magyar

Több okból sem szeretnék további információval szolgálni: - 1., mert még nincsenek is további információk és minden, amit ezután leírnék az esetről -még akkor is, ha azt már olvastam valahol, bárhol-,  az puszta találgatás lenne a részemről és -bár nem vagyok újságíró- az újságírói etika, valamint a korrekt kiegyensúlyozott tájékoztatás  kötelezettsége engem, mint bloggert -igaz csak erkölcsi alapon- de ugyanúgy kötelez.  2., - egyáltalán nem vagyok  a konteók, az összeesküvés-elméletek híve, (főleg ebben a mostani helyzetben) mert azokkal az a legnagyobb baj, hogy kinyomtatva, leírva a legtöbben el is hiszik.

Ezért aztán most nem is mennék bele és nem is veszek részt a konteó-gyártás nevű össznépi sőt, nemzeti játékban.  Sem  pártpolitikai,  sem  jobb-   és/vagy, baloldali, esetleg  egyéb  bármilyen  meggyőződésből,    továbbá  nem fogom eljátszani a rendőrségi szakértő szerepét sem.      Mert -az amúgy iszonyatosan sok önjelölt kommentelő 'szakértővel' szemben- jómagam nem vagyok az. Sem kijelölt, sem önjelölt, sem semmilyen.

Amiért mégis írok -mert írnom kell- az esetről az nem más,  mint a web2-n kommentelők hadának reakciói azzal, hogy nem volna baj végre kideríteni, hol romlott el ez az egész? Hol 'ment el'  ilyen súlyosan az emberek agya?  Ki tudja?  Talán még visszafordítható a folyamat. Idéznék is néhány 'gyöngyszemet', hadd látsszon, miről beszélek:

Kiküldték a rendőröket robbantani, de nem voltak hozzászokva a feladathoz, mert ugye ez nem traffi, hát nem megsérültek a szentjeim

- a jelen hsz írója mindamellett, hogy rendkívüli módon hülye, csak 'simán' utálja a rendőrt. Közben arra még  csak  nem  is  gondolt, hogy a két rendőr  éjszaka, szolgálatának teljesítése közben egy robbantásban megsérülve épp azt - az amúgy is rendkívül törékeny- nyugalmat védte, melyben a számítógép előtt ülve lehet békésen firkálni  -akár eget rengető baromságokat is- például.

Na, ez már mindennek a teteje. Üres volt az üzlet? Akkor mit is keresett a két rendőr arrafelé? Hát már ezzel is riogatni kell, az embereket? Hiszen egyértelmű, hogy a két rendőr a ludas.”

- de miért ír valaki ilyet? Válaszolnék neki: - azért te agyatlan, idióta mert a rendőröknek többek közt az is a dolguk, hogy járőrözzenek éjjel!  Mert azt még értem, hogy a kommentelő  fel sem tudja fogni, hogy a rendőrség -sok egyéb mellett-  így is védi őt, de  azt  már  nem, hogy annyira hülye, hogy ezt le is írja!

bomba teréz körút sérült rendőrök most légy magyar

A rendőrség hivatalos  tájékoztatójában is  benne van,  hogy a  robbantás helyszíne az egyik gyalogos járőrkörzet, vagyis az adott helyen minden éjjel folyamatos -és pont ezért egyébként jól megfigyelhető, kiszámítható- a rendőri jelenlét. Csak félve jegyzem meg, hogy egy ilyen bejegyzés készítője vélhetőleg már nem is gondolkodik, valószínűleg egyáltalán nem. És sok-sok egyéb, az alábbi felsorolásban szereplő tőmondatokkal indított kommentektől hemzseg ma hajnalra az internet (forrás: Felforgatás Zsarukönyv facebook oldal):

Mert megérdemelte, mert ő tehet róla, mert ő robbantott, mert túl sokan mentek a helyszínre, mert minek mentek oda, mert minek ment rendőrnek…

Szóval amiért elindult ez a mai poszt! És számomra ez most a legfontosabb:

Megkérdezném: MIÉRT VAGYUNK ENNYIRE IRGALMATLANUL HÜLYÉK! Miért ilyen szánalmasan buta, szinte agy nélküli, velejéig rosszindulatú és ostoba az emberek azon része, akik -sajnos nincsenek kevesen-, politikai hovatartozásuk vak dühében -merthogy a végén még az is 'ki fog derülni', hogy Gyurcsány Ferenc, vagy éppen Orbán Viktor robbantott-, esetleg sima rendőrgyűlölőként nem azt látják, hogy két ember súlyos-életveszélyes állapotba került, csak mert végezte a munkáját! Ahogy azt sem látják, hogy milyen nagy baj lehet egy olyan országban, ahol csak úgy fel lehet robbantani két rendőrt!

bomba teréz körút sérült rendőrök most légy magyar

Miért nem zár össze ilyenkor a nép!? Miért nem zár össze, hogy a haragját azokra vesse, akik képesek arra, hogy szögekkel, vasdarabokkal 'megspékelt' távirányítható robbanószerkezetet helyezzenek el az ország fővárosának egyik nagy forgalmú utcájában, hogy azt azután minden előzetes figyelmeztetés nélkül, a rendőröket csapdába csalva felrobbantsák! Miért nem az a vezető komment, hogy: - KÉT RENDŐR MAJDNEM MEGHALT!

Miért nem tudunk legalább ezekben a napokban, ezekben a  helyzetekben egységes nemzetként, igazi magyar emberként tisztességesen  viselkedve  HŐST  látni  azokban  az emberekben, akik az életüket tették fel arra, hogy bennünket megvédjenek! (És -mint látható- ez az utolsó mondat nemcsak egy pátoszos szófordulat.

Ha képesek lennénk rá, ha így történne, az már csak azért sem volna baj, mert -mint tudjuk- a rendőr az államot képviseli, az állam pedig végső soron mi magunk vagyunk, vagyis a támadás ezúttal minket ért. Minket, mindannyiunkat!  Miért nem 'magyarzászlósodik'  hát be ilyenkor MINDEN profilkép? Mert ehhez nem adott segítséget a facebook?

Ami most a web2-n történik az vérlázító, szánalmas és ostoba!  És mindenki szánalmas és ostoba, aki nem a dolgok emberi oldalát látja ilyenkor. Hisz még azt sem tudjuk, hogy valójában mi történt. Csak egyetlen dolog biztos: - két rendőr, KÉT EMBER, súlyosan megsérült! Két járőr szolgálatellátás közben! ŐK AZ IGAZI HŐSÖK!

És az összes, ezektől eltérő más 'vélemény '  egy hatalmas nagy rakás szar! Minden, csak nem vélemény!

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr7612154821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.04.24. 11:22:11

"Miért nem zár össze ilyenkor a nép!? Miért nem zár össze, hogy a haragját azokra vesse, akik képesek arra, hogy szögekkel, vasdarabokkal 'megspékelt' távirányítható robbanószerkezetet helyezzenek el az ország fővárosának egyik nagy forgalmú utcájában, hogy azt azután minden előzetes figyelmeztetés nélkül, a rendőröket csapdába csalva felrobbantsák! Miért nem az a vezető komment, hogy: - KÉT RENDŐR MAJDNEM MEGHALT!"

Ha majd a rendőrök a "nép oldalán" állnak és nem a hatalmasok s*ggnyalói lesznek, akkor más lesz a vélemény.

Jelenleg, mint civil, a rendőröktől ezeket kaphatom:
- indokolatlan zaklatás és túlkapások
- jogaim korlátozása
- Ha velem történne valami, akkor papírok kitöltése és hümmögés utána.

Ha "haver" lennék, akkor a következőket:
- parancsra ugrás
- bármely apróságra nyomozás kezdése
- Ha csak beszól nekem valaki, akkor országos botrány.

Ezen változtassanak és majd aggódunk a "kis szentekért", addig meg csöndben legyenek. Tényleg nem kötelező rendőrnek menni...
süti beállítások módosítása