A hatalom megtartásának fortélyai kommunikációs eszközökkel
2016. augusztus 31. írta: thejaszaic

A hatalom megtartásának fortélyai kommunikációs eszközökkel

 Hello kedves olvasóm!

 A mai bejegyzés értelmezhető egyfajta nyílt levélként is, bár konkrét címzettje nincs és nyilván nem is lesz, ugyanakkor bárkit, aki az alábbi sorok olvasója lesz arra buzdítok, hogy használja bátran a fantáziáját, amikor a címzetteket behelyettesíti! Kellemes gondolkodást kívánok!

Kedves Hatalmat Gyakorló Barátunk! Drága Abszurdisztáni Vezér!

 Mint ahogy az te is tudod a kommunikáció fontos dolog, ám ugyanakkor kétélű fegyver és komoly útvesztő is lehet, ha alapul vesszük, hogy emberek gondolatainak millióit kell, a hatalom megtartása érdekében szinte  naponta 'kordában tartanod'! Már önmagában ez is egy rendkívül nagy kihívás, és bár tudom, hogy a kommunikációs team kiépítése szinte az első feladataid közt volt, az egyszemélyi felelősség elvén 'kormányzott' profi csapatodnak is feladhatja olykor a leckét az emberek gondolkodásának megváltozása, az éppen aktuális trendek gyors megszűnése, egy-egy 'áruló' képviselő (és/vagy magas rangú állami vezető) politikai coming out-tal történő kiugrása, vagy ne adjisten' akár az időjárásváltozás is.

abszurdisztán működése habonyművek miskolc puha diktatúra ellenségkép ellenséggenerátor bukás

 Sok múlik az időzítésen, valamint azon hogy bizonyos tényeket mennyire sikerül úgy elferdítened, más színben feltüntetned, más 'tények' felsorolásával bagatellizálnod, vagy épp felerősítened úgy, hogy azért annak még maradjon némi valóság alapja is, hiszen az internet világában már bármi, bármikor, bárki által visszakereshető, ellenőrizhető és sokkal nehezebb lesz később egy totális hazugságot, egy 'csúsztatáshoz' képest megmagyarázni. Nem szeretnénk, ha börtön lenne a vége ugye.

 Az egyik kiváló módszerünk, melyet most rendkívül kedvező áron tudunk ajánlani neked nem más, mint ".....tereljük el a figyelmet az aktuális és nagyon súlyos problémákról azzal, hogy folyamatosan másról beszélünk...." - módszere. Viszonylag könnyen kivitelezhető projekt, hazudni nem, vagy csak keveset kell a végrehajtásakor. Ráadásul több fokozata is van.

 Az első, az ELMÚTTNYÓCÉV' fantázianevű legenyhébb fokozatban bőven elég, ha hasonló, ám a mi hatalmunkat megelőző időszakból (mondjuk az előző kormánytól) származtatható hibákat állítunk sajátjaink mellé. Lehetőleg ezek száma -és az okozott kár- haladja meg a te hibáidéit és sohase felejts el ugyanekkor erőteljesen hazaárulózni, illetve elszámoltatást ígérni, hiszen e demagóg szál nélkül ez a projekt eléggé gyengécske.

 Amennyiben ez már nem elegendő (például elhúzódó saját kormányzás estén, mikor már egyre nehezebb hátrafelé mutogatni), bevethetjük a most csomagban jutányos áron megvásárolható MELLÉBESZÉLÉS' elnevezésű projekt elemeit. Ez a viszonylag hosszú ideig művelhető műfaj általában rendkívül kifizetődő lehet trafik-, föld-, és autópálya mutyik, közbeszerzés nélkül lefolytatott állami megrendelések, kisvasút-és stadionépítések, valamint korrupciós ügyek felbukkanása esetén. Ez a  -most rendkívül olcsó- szolgáltatási csomagunk viszonylag fájdalommentesen beadható finom hazugságok, az élet minden területére kiterjedő egész kis rendszerét tartalmazza, melyek megfelelő sorrendben történő alkalmazása mellett, a hatalom hosszabb ideig fenntartható.

abszurdisztán működése habonyművek miskolc puha diktatúra ellenségkép ellenséggenerátor bukás

 Abban az esetben viszont, amikor hatalmunkat már több oldalról (olykor belülről is) támadják a hatalom gyakorlása során elvétett olyan ügyek, apró bakik okán, melyeket valóban te követtél el (lásd: - közbeszerzésből származó pénzek visszaosztása, nagy értékű belvárosi ingatlanmutyik, eltűnt képviselők, kém képviselők, közpénzekkel sajátként rendelkező állami alapítványok, és még sorolhatnánk), akkor nem marad más hátra, mint előadni az IGAZSÁGOS HATALOM' projektet, melyben (például egy-egy évértékelőn), -ohh mea culpa, mea maxima culpa- módszerével gyakorolj némi önkritikát, majd ezzel egy időben rúgj ki, tartóztass le néhány amúgy is renitens embert a sajátjaid közül. Ez általában véve is meg szokta hozni a kívánt eredményt főleg úgy, hogy az abszurdisztáni ügyészség nemcsak az elszámoltatás nevű játékban, de ebben a 'korrupció ellenes' okosságban is partnered.

 Sokszor előfordul azonban, hogy mindez már nem elég, hiszen óhatatlan, hogy a hatalomban eltöltött idővel a hazugságok száma és nagysága is egyenesen arányossá válik és bármennyi pénzt is vonsz ki eközben az alap-, a közép-, és felsőfokú oktatásból, valamint az egészségügyből, valahogy mindig marad (ezek újratermelődnek bazdmeg') elég gondolkodásra is képes, viszonylag intelligens egyed, akik időnként további kérdéseket tesznek fel. Írók, publicisták, bloggerek, politikusok a 'másik' csapatból, vagy csak egyszerű, ámde gondolkodó átlagemberek. Vigyázz! Ők is igen sokan vannak ám.

 Így, ha belefáradtál már abba, hogy az aktuális ellenségkép kimerülését követően folyton új ellenség után kutass! Ha eleged van abból, hogy az éppen porondon lévő ellenség -manapság már- képes magát úgy megvédeni (hiszen az általad ostorként használt vádak mára oly gyengék, hogy szinte már védekeznie sem kell az ellenségednek), hogy se köpni, se nyelni nem bírsz és alig marad elegendő időd arra, hogy új ellenségképet gyárts!

 Ha unod, hogy a többségében választópolgárokból álló lakosság kezdi azt sem elhinni neked, amit kérdezel, vásárold meg legújabb termékünket, az ELLENSÉGGENERÁTORT'! Ezzel az eszközzel képes lehetsz a társadalom legszélesebb rétegeiből, illetve -a nemzetközi piacról merítve- az Európa Unió bármely tagállamából, szervezetéből, vagy akár a világ bármely országából, a nap bármely szakában bármikor, bármilyen számú és minőségű ellenséget gyártani. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet úgy a generátor egyik prototípusát az itt következő linkre kattintva érheted el. http://ketfarkukutya.com/?p=1677

abszurdisztán működése habonyművek miskolc puha diktatúra ellenségkép ellenséggenerátor bukás

 És még néhány jó tanács ingyen:  a felsorolt termékeket célszerű a hatalom gyakorlásának megkezdése előtt, arra jól felkészülve, a felsorolás időrendi sorrendjében megvásárolni, majd még a hatalomba való bekerülés előtt, (például választási időszakban)  beüzemelni. Alkalmazásuk esetén azok elindítása is ebben a sorrendben javasolt, azonban nem árt olykor az elemek ötvözése, párhuzamos futtatása azzal, hogy az ELLENSÉGGENERÁTOR'' bekapcsolása a hatalom gyakorlása során bármikor megtehető, sőt kifejezetten ajánlott. Szolgáltatási csomagjaink használata csak és kizárólag saját felelősségre történhet, garanciát csak meghatározott ideig, és a társadalom minden szintjén kötelezően alkalmazott FÉLREVEZETÉS és MEGFÉLEMLÍTÉS'  nevű alprogram együttes használatával garantálunk, melynek  folyamatos alkalmazását az államigazgatásban kötelezően írjuk elő.

 És egy utolsó -nagyon jó- tanács: - nagy baj esetén, a súlyos bukás elkerülése érdekében rendkívül fontos, hogy a megvásárolt szolgáltatások egy időben történő üzemeltetése mellett időnként gyorsan ossz ki néhány fasiszta idiótának magas abszurdisztáni állami kitüntetést, hadd legyen jó nagy cirkusz Abszurdisztánban. Ha már kenyér nincs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr6712154839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása