Egy apró pici kis baki. Upssssz!?
2016. július 21. írta: thejaszaic

Egy apró pici kis baki. Upssssz!?

Hello kedves Olvasóm!

No! Nem kell kétségbeesni! Van az úgy, hogy elsőre nem jön össze. (Előfordul, hogy másodikra sem.) Meg az is, hogy egyáltalán nem sikerül. És akkor mi van? Valahogy majd lesz. A hibáknak úgy általában, vagy ennek hibának az oka lehet a szerencsétlenség (bénázás) ugyanúgy, mint mondjuk a hozzá nem értés, vagy az, hogy 'sz@rok bele jóvanazúgy'.

Szóval. A Balaton északi partján elterülő Vonyarcvashegy vasútállomása, a MÁV jóvoltából világhírre tett szert az elmúlt napokban, hiszen kevés olyan hely van a világon -és ez a vasútállomásokra különösen igaz- ahonnan úgy távozik az utazó -legyen az magyar, vagy idegen turista-, hogy vonaton a könnyeitől szétázott felsőruházatát még órák múlva is a kocsi ablakán kidugva kell a menetszélben szárítania, miután sírva röhögött, amikor jegy nélkül felszállt a szerelvényre.

Történt a turistaszezon kezdetén, hogy jó MÁV dolgozók, az állomás épületének egyik ablaka mögé az alant látható tájékoztató irományt helyezték ki:

idegen

Merthogy ugye, a tájékoztatás az fontos. Nagyon fontos! És -tekintve, hogy a vonyarcvashegyi MÁV nemcsak a magyar nyelvű utasokra gondolt-, hát több idegen nyelven is kiírták ezt az amúgy rendkívül fontos információkat tartalmazó szöveget. Ööööööö.......fogalmazzunk finoman. Mondjuk úgy, hogy hát ez a  fordítás nem sikerült valami jól. Vajon mi lehet az oka? Hát mégis ki tehet erről?

idegen

Hát persze, hogy az a mocskos, rohadt, sz@r-szemét Google Fordító. Há' ki más? Merthogy az a nyomorult például a ragozott szavakat rosszul, másképp, vagy egyáltalán nem is fordítja le! Arohadt'!

Sajnos a Vonyarcvashegy MÁV Állomás mára újra csendes. Már nem veri fel a környék csendjét, nem töri össze a környéken lakók nyugalmát a hangos röhögés, ugyanis a jó MÁV dolgozók  levették a feliratot és helyette................ az égvilágon semmit nem tettek ki.

És bár elvileg tizenötmillió magyar él szerte a világban, így nyelvünk -egyesek szerint- világnyelv (jameg':  -legyen az bármi is- a Föld szívcsakrája meg a Hortobágyon van), azért a MÁV fenti hivatalos  közleményét nem feltétlenül értette meg minden hozzánk érkező külföldi turista. Szerintem.................

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr6712154863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása