Hazaáruló!
2018. február 26. írta: thejaszaic

Hazaáruló!

Hello kedves olvasóm!

 Felteszek gyorsan egy kérdést: Megvan a címben lévő szó nektek is? Nyilván, mert az elmúlt egy-két évben annyiszor hallhattátok már, hogy azt tíz kézen is bajos lenne megszámolni.

Egy bizonyos: - a kifejezés az elmúlt időszakban többnyire magas rangú kormánypárti politikusok szájából hangzott el (és/vagy az őket a végletekig kiszolgáló 'sajátmédia' hasábjain olvashattátok..................akár naponta is) és alkalmazták ezt általában mindenkire, aki szembe ment az érdekeikkel.

Hangsúlyozom: - a kormánypárt érdekeivel! Melyek már régen nem azonosak a Haza valódi érdekeivel.

Számomra, főleg ebben az aspektusban rendkívül nehéz e fogalom értelmezése, pedig nincs bajom a szövegértéssel. De mert oly sokszor fordult már elő, hogy nem értettem egyet a Fidesz-KDNP vezető politikusainak nyilatkozataival, tetteikkel, vagy azzal a fajta cinikus és a végletekig arrogáns hazudozással, mellyel már a látszatra sem adva lassan meg sem próbálják elleplezni az általuk elkövetett törvénytelenségeket, hogy kezdtem már magamra is, mint 'hazaárulóra'' gondolni. Pedig ha valaki, hát én tényleg nem vagyok az!

mzp.jpg

Ugyanez az arrogancia jellemző egyébként a kampányukra is (lévén kampányidőszak ugye). Magabiztosan, nagyon fentről, akár a közvetlen környezetükben állókat is lenézve, pimaszul kampányolnak azt sugallva minden másként gondolkodónak, hogy 'nincs semmilyen esélyetek, ne erőlködjetek'.

Közben persze zajt is csapnak (ez része a forgatókönyveknek), jó nagyot, hogy mindenki velük foglalkozzék és ne az egyre súlyosbodó problémákkal, pedig Soros György nem egy létező ügy és a kerítést sem akarja lebontani itt egyik párt sem, állítson bármit a Fidesz. Kósa Lajos, Dömötör Csaba, Németh Szilárd, Rogán Antal, Habony Árpád és még sokan mások, a 'politikacsinálók', mind-mind ilyen zajkeltők a maguk posztján, azokon a nagyon magas polcokon, ahonnan szinte már csak lefelé tud nézni az ember.

Ők azok, aki bármikor szemrebbenés nélkül képesek akárkit 'lehazaárulózni' anélkül, hogy akár egyetlen pillanatra is meginognának. Ők azok, akik valószínűleg még soha, egyetlen egyszer sem gondoltak abba bele, hogy mennyire kártékony az, amit naponta tesznek, amiért amúgy a fizetésüket is felveszik.

És most muszáj megjegyeznem valamit! Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy ezen a gondolati íven az a Márki-Zay Péter, aki a mai naptól a Fidesz-KDNP egyik fellegvárának számító Hódmezővásárhely új, független polgármestere, valamint a mögé beálló teljes ellenzéki oldal, illetve a város lakosságának majd' hatvan százaléka is 'hazaáruló'. Ahogy -e számok és a legutóbbi országgyűlési képviselő választás eredményének tükrében- az ország lakosságának közel nyolcvan százaléka is 'hazaáruló'! Vagyis: - hazaáruló itt már mindenki kérem! Vagy legalábbis nagyon sokan. Lassan az egész Haza az, csak ők nem!

Úgyhogy arra kérem a kedves Fidesz-KDNP potentátokat, a miniszterelnök urat, a 'némethszilárdokat', hogy mostantól, (egyelőre) április kilencig, tessenek csínján bánni az ilyen erős kifejezésekkel. Tessenek kicsit jobban meggondolni, hogy mit is beszélnek a szájukkal, mert a sértegetésből már kicsit tényleg elég! Tessenek kicsit belegondolni abba, hogy a politikai ellenfelekből kizárólag önök kreáltak ellenséget, ha úgy tetszik: - hazaárulókat, pedig egy a haza, és bizony magyar itt mindenki, ha tetszik, ha nem! Tessenek kicsit belegondolni abba, hogy önök azok, akik miatt ma ebben az országban a félelem igazgat!

De szerencsére már ez sincs mindig így! Hódmezővásárhely ma megmutatta, hogy handabandázás ide, az ellenzéki jelölt lejáratása, és a fenyegetőzés oda, mindez mit sem ér, ha az embereknek egyszer csak elegük lesz, és olyat X-elnek, hogy szem nem marad szárazon!

Nincs már sok idő hátra. Sem nekünk 'hazaárulóknak', sem önöknek, az erkölcs bajnokainak! Most ugyan még csak a 'léc rezdült' (bár az jó hangosan), de én azért tennék egy javaslatot:

Úgy hiszem, hogy nem ártana felütni azokat a forgatókönyveket és elolvasni, hogy mit írnak a 'B' Terv fejezetcím alatt. Merthogy a meggyőződésből, tiszta szívvel és akarattal az ország jobbításán dolgozó Fidesz-KDNP politikusoknak, képviselőknek nincs mitől tartaniuk. (Ismerek ilyen embereket is.)

De a többiek -a politikacsinálók- azt hiszem már most jobban teszik, ha még ma fellapozzák és megismerik abban a bizonyos forgatókönyvben a 'B', esetleg a 'C', illetve ne adj isten akár a 'Menekülési' Terveket is. Remélem segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr913698808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolshevik 2018.02.26. 18:40:21

1. most akkor még sincs diktatúra?
2. az arrogancia, mint a fenti posztból meg más (nem moderált) blogokban az az ellenzéki hozzászólásokból is látszik, nem csak a kormányoldal sajátja :D

Ad Dio 2018.02.26. 18:40:48

"a politikai ellenfelekből kizárólag önök kreáltak ellenséget, ha úgy tetszik: - hazaárulókat, pedig egy a haza, és bizony magyar itt mindenki, ha tetszik, ha nem!"

A Fidesznek ezen a téren valóban elévülhetetlen érdemei vannak, de azért ne túlozzunk. Volt élet és persze gyűlölet a Fidesz előtt is: egy szimpla nemzeties gondolatért simán le lehetett ülni a "náci" feliratú szégyenpadra, ahogy a "demokrata" jelzőt is kisajátította egy közösség, holott a rendszerváltás utáni demokrácia legnagyobb fiaskója, a 2006 októberi rendőri túlkapássorozat épp hozzájuk kötődik.

De abban igazad van, hogy ebből a körből ki kellene már lépni.

bkkzol 2018.02.26. 18:41:10

Lehet maszatolni, de akkor is tény, hogy a magát ellenzéknak vagy/és "függetlennek" mondott aktivisták igen tevékenyen jelentették fel saját hazájukat az összes lehetséges helyen. Olyan kerzdő demokráciákban , mint az usa ez elképzelhetetlen lenne. Mindig szorosan zárnak nemzetközi "vizeken" legyen az politika, kultúra, tudomány.

ételizésítő 2018.02.26. 18:41:27

Hódmezővásárhely remek példa volt arra, mit kell csinálni az egész országban:
1. Összefogni a TELJES ellenzéknek, és nem fújni egymásra. Beleértve a Jobbikot balra, és a többi ellenzéki pártot a Jobbikra.
2. Mostantól azt harsogni ezerrel, hogy a Fidesz leváltható, de MINDENKI menjen el szavazni.

Aztán alakítani egy nagykoalíciós kormányt a Fidesz ellenében, az alábbi fő célokkal:
1. Orbán és az összes tolvaj fideszes bebörtönzése és teljes családi vagyonelkobzás 3. rokonsági fokozatig (unoka-nagyszülő-unokatestvér)
2. A Fidesz által kinevezett összes ember (Polt Péter, Matolcsy stb.) leváltása, bebörtönzése, vagyonelkobzás mint fent
3. A Fidesz által hozott összes törvény kukázása
4. A tákolmány, választási törvény stb. kukázása

Bobby Newmark 2018.02.26. 18:41:45

Ahogy a leghangosabb homofóbok a látens buzik, pont ugyanúgy van ez ebben az esetben is...

satie · http://321.hu/sas 2018.02.26. 18:42:07

A hazaárulás létező tényállás a Btk-ben, jellemzően külföldi államok érdekeiért a magyar állam rovására valósul meg.

A rendszerváltás óta is, több olyan cselekmény történt, ami erősen felveti azt, hogy megvalósult a hazaárulás bűncselekmény.

És amennyire én levettem a Btk-ból, a legkirívóbb, amit szerintem érdemes ebből a szempontból vizsgálat alá venni, ennek neve: Paks2.

Behajtó70 2018.02.26. 18:42:28

Csak hogy világos legyen: aki nem ellenzi az illegális bevándorlást és a vonatkozó kötelező kvótát, az mind nemzetvesztő, hazaáruló! Ennyi!

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2018.02.26. 18:46:09

@Behajtó70: Akkor hallgasd meg kérlek a Vásárhelyi polgármester első nyilatkozatait. Ezekben határozottan kiáll tömeges bevándorlás ellen.

Csakdzson 2018.02.26. 21:46:31

@thejaszaic: nagyon jól megragadtad a lényeget!! A tudjuk ki letelepedési bizniszét meg a megengedett 1300 migránst figyelembe véve, vannak itt hazaárulók a kormányon szép számban

Ad Dio 2018.02.26. 21:49:35

@ételizésítő:

Ez csodaszép... És AZTÁN?...

élhetetlen 2018.02.26. 21:50:53

@bkkzol: "függetlennek" mondott aktivisták igen tevékenyen jelentették fel saját hazájukat az összes lehetséges helyen.”. Nem a hazájukat jelentették fel, legfeljebb a hazájukban nem éppen jogszerű, vagy ésszerű rendelkezések hozókat. Óriási a különbség. Egyszerű példával, hogy esetleg megértsd. Van egy falu, ahol három ember rendszeresen megver egy valakit, mert teheti, és az nem tudja megvédeni magát. Ezt tudja 15 ember, és az egyik úgy dönt, hogy ez már túlzás, és feljelenti a garázdákat. A faluját jelentette fel, árulta el? Falun belül kellett volna elintéznie, elég lett volna csak szólni a garázdáknak? Hátha őt is jól megverik? Azért gondolkodj el, hogy akik egy jogtalanság miatt a nemzetközi bírósághoz fordulnak pl., azok hazaárulók, vagy védik a hazájukat, honfitársaikat? Az USA nem jó példa, mert legalább annyi tagállamból áll, mint Európa országai, és ott is fordulhatnak a szövetségi bírósághoz, ha a tagállami ítéletét nem fogadják el.

élhetetlen 2018.02.26. 21:51:08

@Behajtó70: Csak, hogy világos legyen. Aki nem tud különbséget tenni az illegális bevándorlók betelepítése, vagy az illegális határátlépők jogosultságának megvizsgálása között, de hazaárulózik, az meg hülye. (Ez vagy te). Ennyi!

Ad Dio 2018.02.26. 21:51:21

@ételizésítő:

Ez csodaszép... És AZTÁN?...

Budapest a kutyaszar városa 2018.02.26. 21:51:49

@Behajtó70: Aki nem ellenzi az ország kifosztását, lezüllesztését, kettéosztását, megszállását, lerablását, jövőjének felélését, kiárusítását, megfélemlítését, eladósítását, elárulását az önkényuralmi kedvenc elvtársaknak, az bizony nemzetvesztő, hazaáruló mind ! Illegális bevándorlás nem létezik, mert egy valódi bevándorló munkavállalási engedélyt kér, dolgozik, letelepedési engedélyt kap, állampolgársági vizsgát tesz. Azt a gonosz ostobaságot pedig ne terjeszd te is, hogy azért mert valaki liberális, demokratikus, szociális gondolkodású, akkor migránsok tömegeit szeretné tudni az országban.

Európai téridő 2018.02.26. 21:52:02

@Ad Dio: Az bizony elvtársi örökség volt, a testvéri tankok árnyékában kifejlődött arroganciával együtt. Csak akkoriban sokkal nagyobb volt a tét a "nacionalisták" számára elvtárséknál.

nyugdíjas1 2018.02.26. 21:52:14

@Behajtó70: nem akar senki sem idejönni, ebbe a tejjel vajjal folyó Kánaánba.Ezt csak a ķarizmatikus szentéletű félkommunista marha hirdeti és a sok szerencsétlen meg el is hiszi.

Jakab.gipsz 2018.02.26. 21:52:37

Hódmezővásárhely remekül példázta azt a tény nálunk a magyaroknál virágzik a demokrácia.

STOP SOROS! SOROS-nak STOP , Kufárokkal nincs alku!

2018.02.27. 05:56:55

@Jakab.gipsz: mi van? Hol virágzik? Nálatok, vagy a magyaroknál?

Ratyi Manó 2018.02.27. 05:57:12

em fog nyerni az ellenzék, félmillió kurva román beszavazza a fidesz győzelmet

norbius 2018.02.28. 06:09:37

Én egy dolgot nem értek... Milyen diktatúra az, ahol győzhet egy választáson az ellenzék, ráadásul egy olyan városban, amely a felsővezetésnek személyes okokból kifolyólag is kiemelten fontos lehet? Hát diktatúra ez? Vagy ezt most már nem hangoztatja többé mindenki? Nem értem... :) Valaki rendes baloldai figura világosítson fel legyen szíves, hogy az eddig unalomig hallgatott "antidemokratikusság" hová tűnt hirtelen? Vagy az csak addig hangoztatható, amíg nincs szavazótáboruk?

Jakab.gipsz 2018.02.28. 06:10:13

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Természetesen nálunk a magyaroknál virágzik a demokrácia.

Csakhogy van nekünk egy a hazaáruló, össze-vissza hazudozó "demokratikus ellenzékünk" csak ezek ne lennének, állandóan a rossz hírünket hazugságok alapján terjeszteni.

Remekül példázza ezt, Hódmezővásárhelyi időközi választás előtte, azt hazudták, nincs demokrácia, a Fidesznek kedvez a választási törvény, nincs jog-állam, nincs európaiság, független jelölt egyszerűen nem győzhet stb.

És íme a cáfolat, demokratikus választáson a nép egy független jelöltre bízta, a város vezetését. Tehát nem a Fidesz-KNDP kormánynak kell bocsánatot kérnie, a magyaroktól, hanem a "demokratikus ellenzékünknek", a rágalmazás miatt.

Ez ilyen egyszerű és tanulságos, a hazug embereket, hamarabb utol lehet érni mint a sánta kutyát.
Hát igen néha gondolkodni is kellene, nem csak gyűlölködni.

Jakab.gipsz 2018.02.28. 06:10:24

@Ratyi Manó:

A mamád a "kurva román", így nem beszélünk senkiről sem, kétbites nárcisztikus bunkó vagy. Te minősítetted önmagadat !
süti beállítások módosítása