Nyílt levél az arcnélküli fos embereknek!
2017. február 14. írta: thejaszaic

Nyílt levél az arcnélküli fos embereknek!

VIGYÁZAT! Szókimondó tartalom! 18+

Hello kedves Olvasóm!

Ma végleges döntést hoztam egy bizonyos kérdésben! Ma végleg elhatároztam -legyen bármilyen szélmalomharc jellegű is ez az ügy- nem vagyok hülye, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű, de ma kineveztem ezt a blogot az ügy zászlóshajójának és felveszem a kesztyűt (melyet naponta hajít az arcomba, az enyémbe és minden jóérzésű ember arcába ugyanakkor) a trollok seregével és egyben az álhíreket terjesztő oldalakkal is, ÉS EGYÁLTALÁN NEM ÉRDEKEL, HOGY MINDEZ KINEK FOG TETSZENI ÉS KINEK NEM!

Tudod, történnek dolgok. Olyan események, amelyek aztán hírként is megjelennek mind a mainstream-, mind pedig a közösségi médiában. Olyan események, melyek aztán vezető hírré válnak egycsapásra, melyekkel orrba-szájba lehet növelni a nézettséget, a kattintások számát, a lapeladást. Kétféle hír tolja legjobban az üzlet szekerét. Az egyik az álhír, a másik pedig a durva, erőszakos, véres eseményről tájékoztató hír. Mindkettőből bőven akad annyi, hogy jóllakassa a baromságra éhes, vagy éppen vérre szomjazó tartalomfogyasztót.  Az pedig szinte már természetes, hogy a hír mint olyan kommentálható és mindegy, hogy az hol jelenik meg, miután ez a szép új digitális világ a hozzászólás lehetőségét megadja boldog-boldogtalannak. És ezzel van is egy kis baj.

Persze tudom, hogy nincs az a rendszer, amely képes kiszűrni a zsigeri ostobát, az írástudatlan szarjankót, a kivagyiságból firkálgató idiótát, az epében forgatott munkásőrözvegyet, vagy épp (és meggyőződésem, hogy ebből van a legtöbb) a fizetett trollt, aki rosszindulatú beszólásaival szimplán zavart kelt -dehát ez a dolga, ezért kap fizetést-. Két példán keresztül szeretném szemléltetni a problémát.

Az első, amikor valós eseményhez szól hozzá valaki úgy, hogy legszívesebben az anyja hátán basznám meg! Ilyen utoljára tegnap történt, amikor a halálos kimenetelű balesettel végződő autópályás igazoltatás okán hörgött a tízmillió baleseti helyszínelő országa, de ezzel nincs is gond, hadd 'szakértsenek'. Ám, amikor valaki azon örömködik, hogy egy fiatal élet kihunyt, csak mert az illető történetesen egy a rendőrség kötelékében dolgozó hölgy volt, az olyan undorító, oly arrogáns, oly megmagyarázhatatlan, hogy szavakba sem tudom önteni igazán. Nekik a következőképp üzentem tegnap a facebook oldalamon:

Ma a részvétnyilvánításokon túl rengeteg olyan negatív hozzászólást olvastam a mai halálos balesettel kapcsolatban, amelyek közül a legfinomabbra azt mondanám, hogy felesleges okoskodás és a legdurvábbakra pedig azt, hogy gyűlöletbeszéd! És ez utóbbi szavak gazdáinak teljes szívemből azt kívánom, hogy az legyen a legnagyobb és egyben az utolsó örömük ebben az életben, hogy azokat a szavakat leírhatták!

Őszinte részvétem a tegnap elhunyt fiatal rendőr családjának, és kívánok mielőbbi teljes felépülést a baleset sérültjeinek.

ENNYIT KELLETT VOLNA ÍRNOTOK TI ARC ÉS NÉV NÉLKÜL KOMMENTELŐ SENKIK! ENNYIT KELLETT VOLNA HOZZÁFŰZNÖTÖK TI ROHADÉK TROLLOK! ÉS EGYETLEN SZÓVAL SEM TÖBBET! ÉDES ISTENEM! HÁT HOL TART MÁR EZ A SZERENCSÉTLEN ORSZÁG!?

a_trolloknak1.jpg

Igen, amit a fotón látsz az konkrétan az! Nem olyan, nem hasonló, hanem az. Az a karjelvény, az a névkitűző és rendfokozati jelzés, amit a fiatal rendőrnő az egyenruháján viselt! Amíg még élt. És láttad a híradásokban az úttestet elhagyó kamion sáros nyomvonalán hagyott, sérült, darabokra szakadt rendőrségi láthatósági mellényt?

El tudod képzelni mi történhetett azzal, aki azt a baleset során viselte? Én igen! És ezért mondom azt, hogy mindenki aki ennek tud örülni az nem más, mint egy lélektelen, aljas, mocskos, utolsó senkiházi szardarab! Egy fospocsolya az és nem ember!  Nem hiszem, hogy mindehhez bármit hozzá kellene még fűznöm. Most még nem.

És mindjárt ott van a másik ilyen jelentős problémám. Az pedig az a jellemzően magyar szokás, hogy az újságolvasó és az internet népe hajlamos elhinni bármit, amit kinyomtatva a bulvárban, vagy -egy akármilyen likevadász- oldalon megjelenítve hírként lát. Eszik, isszák zabálják az efféle 'híreket' anélkül, hogy azoknak a valósághoz a leghalványabb közük lenne. Féligazságoktól, csúsztatásoktól, valamint nettó hazugságoktól hangos manapság a sajtó, különösen a bulvár és az internet! Ezért teszem itt is közzé a lenti fotót, mely a jövőben bárkinek könnyedén segít eldönteni egy-egy hír valóságtartamát.

a_trolloknak2.jpg

S hogy e két ügy hogy függ össze? Egyszerű. A tegnapi balesetről, minimális információkból táplálkozó, mégis vélemény jellegű hírt közölt elsők közt a Blikk, amely cikkében tudni vélte a tutit, idézem:   ".......A baleset úgy történt, hogy a rendőrnő fény-és hangjelzéssel haladt az autópályán, leállított egy piros Toyotát, hogy igazoltassa a sofőrt, azonban egy kamion beléjük rohant és elsodorta az autót és a rendőrnőt is. Információnk szerint egy szemtanú végignézte az egész balesetet. ......" A BALESET ÚGY TÖRTÉNT? Egy egész hegy rendőr, valamint szakértők és ügyészek lepik ilyenkor el a helyszínt és vizsgálódnak ameddig látnak, vagy még azután is, majd hosszas -hónapokig tartó- nyomozás következik, melynek a végén már talán meg lehet mondani, hogy a baleset hogy történt. Erre ez az újság meg leírja, hogy a baleset hogy történt? Édes jó istenem....................

Viszont ezzel az a baj, hogy az ezt az egyetlen mondatot elolvasó 'tízmilliószakértő' meg azonnal konspirálni kezd, elméleteket gyárt és ítéletet is hoz, még aznap délután. Nulla szakértelemmel, nulla információból, a Blikk cikkére támaszkodva megmondja hogyvót', ráadásul ítéletében nem átall egy halott embert bántani, olykor nagyon durván!

Ezért nem maradt más számomra, mint a nyilvánosság erejének felhasználásával ellentámadást indítani az ilyen semmitmondó cikkek, és a mások halála fölött örömködők ellen, méghozzá most azonnal. Ennek megfelelően a jövőben TROLLKIVÉGZÉS címmel a blogban új rovatot nyitok, hogy ott pellengérezzek ki bárkit, aki a fentiekhez hasonló módon nyilvánul meg egy rendőr, egy mentős, egy tűzoltó, egy katona, vagy egyéb rendvédelmi dolgozó  halála kapcsán, vagy ilyen semmitmondó -mégis az embereket befolyásoló- cikket ír.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr9612257828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

András Laczkó 2017.02.14. 19:43:43

Teljesen igazad van. Nem csak ezzel az üggyel kapcsolatban ha nem sok más dologgal kapcsolatban is folyamatosan csak a megosztós ál hírek terjednek

ecetecske 2017.02.15. 05:59:35

Teljes mértékben igazad van! Pocskondiázó, gyalázó bejegyzések a részvétnyilvánítás oldalán. Nem gondolnak bele, hogy agy fiatal EMBERT gyászolunk, aki értelmetlenül halt meg!
Aztán, majd ha ülepedett bennem is az indulat, még felteszem a kérdést: miért nem hősi halott?

Timea Sas 2017.02.15. 05:59:45

Nagyon megdöbbentő,hogy emberek igy viselkednek semmi együttérzés nélkül!!!Borzasztó ami történt,egy nagyon szép fiatal làny halt meg sajnos egy gané miatt!!!Részvétem a csalàdnak !!! A leirtakhoz gratulàlni tudok ,igyvan sajnos minden szó!!!

Tímea Kerekesné Falajtár 2017.02.15. 05:59:48

Teljes mértékben egyetértek Veled! Őszinte részvétem a családnak! Mielőbbi gyógyulást kívánok a kollégának!

Katy Nagy 2017.02.15. 05:59:52

Minden szavaddal egyetèrtek, csatlakozom hozzád ! Köszönöm!

Vacskamati69 2017.02.15. 06:11:26

Teljesen egyetértek, végtelenül idegesít az ostoba emberek tömege ebben az országban, és sajnos egyre több van. Azoknak pedig, akikből dől a rosszindulat, csak jelezném: az élet kamatostul adja vissza, de úgy, hogy csak kapkodja majd a fejét, hogy mit vétett, mikor a sors leosztja neki az irgalmatlan pofont.... Hát majd jusson eszébe...

Péter Pál Egry 2017.02.15. 06:57:06

Sajnos, hogy jogos a felháborodásod! A közösségi oldalak televannak arc- és névnélküli "véleményvezérekkel", akik nem pusztán a témában írják a tutit, de mocskolódnak, személyeskednek is!
A közzétett hírek valóságtartalnát nem könnyű leellenőrizni, mivel - legalább is, szerinrem - oldaltól függően tudósít a média, s nem mindig valósághűen. (A tudósìtó, szerkesztő esetleges kommentárjairól nem is beszélve!)
Úgy gondolom, elég mélyről kellene felkapaszkodni!

commando 2017.02.15. 08:33:52

Nagy öröm lenne pofán vágni azokat az arc nélküli, név nélküli söpredékeket, akik most kaján vigyorral a pofájukon élvezkednek azon, hogy embertelen és ocsmány hozzászólásukkal sikerült közfelháborodást kelteni. A cikk sajnos minden mondatában igaz, köszönet érte!

apanna 2017.02.15. 08:34:02

Még ha elolvasná de csak a szalagcímig jut, majd szakért...

2017.02.15. 12:22:49

Miért tépik le a rendfokozatot a kabátról?
Milyen trollkivégzés?
Amúgy tény, hogy statisztikailag ha állsz 10 percet a leállósávban, akkor az egyenlő a halállal.

Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.02.15. 12:22:54

@commando: kinyomni a szemeit és levágni az ujjait.... Így nem tud sem olvasni, sem kommentelni....

Regős Mátyás 2017.02.15. 21:36:18

A blogbejegyzésed egyik felében a legteljesebb mértékben igazad van, mégpedig abban, ahol a tragédiákhoz viszonyulások valóban elítélendő formáit taglalod. A mondanivalóval egyetértek, a stílussal kevésbé. Anyja hátán, meg ilyesmi, ugye...
A hozzászólások mindegyike (legalábbis amelyek mostanáig megjelentek) lelkes egyetértésről tesz bizonyságot, ami igen érdekes annak függvényében, hogy a kemény kritikát megfogalmazó vélemény az "arcnélküli, fos" embereknek van címezve. Lássuk akkor a hozzászólók nickneveit... Kb. a fele a valódinak látszó név, ami még nem biztos, hogy valódi is... Ez és a kamu profilkép tipikusan jellemző a trollokra és az általam is gyáva, fos embereknek tartott provokatőrökre, dezinformátorokra - is. Is, mert esetenként akadhatnak kivételek, de nem ez a jellemző.
De érdemes ezek ellen így és ilyen átfogóan háborút indítani? Milyen eredménye lesz? Azt hiszem, semmi, legalábbis semmi olyan, amit tisztességes hozzáállásból remélhet az ember. Más téren viszont lesz: egy plusz frontvonalat nyit, új konfliktusok megoldást nem nyújtó lehetőségeit teremti meg, azaz még több területen ölhetjük egymást. Ha higgadtan megtesszük a minimális három lépés távolságot hátra, hogy objektívabban és átfogóbban szemlélhessük a dolgot, nem lehet nem észrevenni, hogy ostoba módon magunk végezzük el a fizetett trollok társadalombomlasztó, feszültség- és gyűlöletkeltő munkáját többek között azzal is, hogy arctalanul, kamunevek alatt vadásszuk magunk között az ellenséget és nem egy esetben megtalálni véljük ott, ahol csak egy kis jószándékú, diszkrét figyelemfelhívás, figyelmeztetés, moderálás, baráti tasli is elég lenne. Nem hiszem, hogy az anyja meghágása a hátán bármilyen nevelőhatással bírhatna.
A net (is) egy pöcegödör mindamellett, hogy rengeteg hasznos lehetőség és információ forrása is egyben, na meg mára a cseppet sem titkolt hatalmi presszió nyomán sajnos a mindennapok nélkülözhetetlen eleme is. Vannak előnyei, vannak hátrányai számunkra is, akárcsak a hatalom és a hatalom üzemeltette titkosszolgálatok számára is. Mert ne gondoljuk, hogy pusztán jótétemény volt a hatalom részéről, hogy megnyitotta a teljes nyilvánosság számára a rendszert! Célja volt és van vele, miközben csikorog a foga is a néha neki kellemetlenül gyors információáramlás és a véleménycsere miatt. A vélemények összegződése, a kialakuló közös nevezők nagyon nem a hatalom igénye szerinti dolgok. Kivéve persze, ha azok egybevágnak az ő érdekeivel, de ez az általánosan jellemző érdekellentét miatt a legritkább esetben van így. Nem keveset áldoz a hatalom (persze a mi zsebünkből) a megfigyelésre, terelésre, dezinformálásra, megosztottság fenntartására. Ez ellen nem tudunk a jelen rendszer keretei között tenni úgy, hogy kifelé hatóan dolgozunk, hanem befelé tekintve kell védekeznünk. Tele a net a "kamuhíreket" terjesztő oldalakat "leleplező" felhívásokkal, a hatalom is vastagon operál ezzel a lehetőséggel, hiszen a nemkívánatos, nem kiteregetésre szánt információk terjedésének nem tud határt szabni (a szájzártörvény, gyűlöletbeszéd tiltása is inkább olaj volt a tűzre), hát az önálló gondolkodásra, bátrabb összefüggés keresésre motiváló, inkább ötletadó, mintsem száraz, de hiteles információkkal ellátó oldalakat hitelteleneknek propagálja és dezinformációs, valamint lényegi információkat nem adó, de súlytalan cikkekkel telített, irgalmatlan hírdömpinggel áraszt el minket. A stratégia régi, lásd pl. a spirituális útkeresés veszélyeit ezoterikus dömpinggel elhárító amerikai módit, ahol a kellemetlen felismerésekre jutó gondolatokat, ideológiákat a hatalom vagy kétszáz, egy forrásból megfinanszírozott

PhoenixSpirit 2017.02.15. 21:39:09

Maximálisan egyetértek! Csak úgy zárójelben megjegyezném, hogy senki nem lekövethetetlen az Interneten. Az IP-cím, MAC address nem dísznek van (persze, meg lehet őket babrálni, mondjuk erre a legtöbb ostoba troll nem képes), és még a magyar Web történetében is előfordultak esetek, amikor a T. gyalázkodó rohadéknak nemes egyszerűséggel lekentek pár pofont az utcán, vagy eltördelték a gyalázkodáshoz használt kacsóit. Lehet "anonimitás" végett netcaféból tolni, csak azok meg be vannak kamerázva. Inkább úgymond a tízmillió végletekig frusztrált barom országa lettünk, ahol már semmi sem szent, és annak örül a legtöbb idióta, hogy ha neki is szar, akkor másnak még szarabb legyen. (A komment szerzője a magyar Web kezdete óta használja azt, van összehasonlítási alap, úgymond.)

Regős Mátyás 2017.02.15. 21:39:23

... (folytatás, mert véletlenül ellőttem) ezoterikus mozgalommal hígított fel.
Szóval ekkora információdömpinggel és az ezen felüli dezinformátorokkal és fizetett trollokkal nem bírunk el meghirdetett háború keretében, csak úgy tehetünk a ténykedésük és a hatásaik ellen, ha magunkat edzzük hozzá a szituációhoz. Magunkat pallérozzuk! Az agyunkat, az idegrendszerünket, tűrőképességünket. De mindenekelőtt az agyunkat, eszünket, hogy villámsebesen szelektálhassunk a dömpingben, leleplezhessük a hamis információkat, amihez -miként a piktogramos melléklet is említi- kellő háttérinformáció is szükségeltetik.
A leleplezett trollok helyébe jön másik. Ne ezzel vesződjünk! Legyünk bölcsek, mint a babiloni, méd, párthus és perzsa uralkodók, akiket mindig figyelmeztettek a közéjük beépült, álegzisztenciákat teremtett zsidó kémekre. De nem leplezték le ezeket, hanem szemmel tartották őket, hamis információkat csepegtettek nekik, így nem kellett mindig újabb és újabb kémhálózatok felderítésével vesződniük.
Nekünk is fontosabb dolgunk lenne az egységteremtő, közös nevező keresése, hiszen a közkassza terhére a hatalom mindig újabb és újabb trollokat támaszt, hiába leplezzük le őket, így a valós feladatuknak, a megosztottság megteremtésének azzal tesznek eleget, ha mi egymást fürkésszük, gyanúsítgatjuk, támadjuk.
Nőjünk fel, legyünk okosabbak, kovácsolódjunk egységgé!

thejaszaic · facebook.com/fromthebackgroundblog 2017.02.15. 21:59:21

@Regős Mátyás: - egy másik helyen már leírtam: - meglehet, valóban egy kicsit erősre sikeredett a blogbejegyzésem, melyért az érzékenyebb lelkületű olvasóimat ezúton követem meg!

Kicsit sajnálom is így utólag, de -ki kardot ránt, kard által vész el-
Tudod szerettem volna, ha a kő, amit ebbe a posványos állóvízbe beledobtam (ha már beledobtam) akkor vessen valódi hullámokat! Legyen olyan, amire sokak felkapják a fejüket. És végül így is lett!
Eluntam, hogy korábban, amikor bárhol felháborító hsz-t láttam, ott menjek neki, ott próbáljam meg leleplezni, vagy rendre utasítani akár a trollt, akár a szívtelen embert. (Na az valóban igazi szélmalom harc.)
Ezért inkább a blogomat állítottam e cél szolgálatába. Tudom, olyan mennyiséggel kellene harcolnom, ami képtelenség. Ám ez ellen szól, hogy az alap bejegyzést -anélkül, hogy nagy olvasottságú on-line felületen is megjelent volna- (jelen esetben az index.hu -n), a kapcsolódó Trollvadászat 1. címen megjelent bejegyzéssel együtt ezidáig közel 21.000.- jóérzésű ember olvasta el, nagyjából 24 óra alatt.
Ilyen nagyságrendű kezdő olvasottság mellett pedig feltételezhető, hogy volt egy icipic értelme megírni a cikket.

Talán elindul valami? Ezt nem tudhatom, de például a segítségeddel, egy jól átgondolt stratégiával esetleg még ez is lehetséges lehet. :)

mentök 2017.02.20. 07:20:16

@Timea Sas: Miért gané?? Véletlen baleset! Ő is szenvedni fog élete végéig!!

recklessness 2017.09.20. 06:10:21

Teljesen jogos.
Viszont a stílus maga az ember és amíg a válaszreakció is troll-szintű ("az anyja hátán basznám meg", stb.), addig ez egy örök körforgás.
Márai írt egyszer a békéről v.mi hasonlót: Kezdd el fiam Te, másként nem megy!
süti beállítások módosítása