Én mindig mondtam, hogy ez egy vallás. Hát lassan tényleg az:
2017. november 15. írta: thejaszaic

Én mindig mondtam, hogy ez egy vallás. Hát lassan tényleg az:

Hello kedves olvasóm!

 Szerintem van, hogy te sem érted azt a vak hitet, azt a fanatikus hozzáállást, azt a gondolkodás nélküli 'beixelést', azt a 'CSAKAFIDESZ' lelki állapotot, ami manapság sokszor, ha nem a legtöbbször övezi a Fidesz-KDNP-t. E párt választóinak jelentős többsége minden körülmények közt e pártra szavazott, és szavaz. Akkor is ezt tenné, ha pártelnökről bebizonyosodna, hogy mondjuk egy eldurvult családi bulin levágott néhány 'saját lábat'  (amin ugye a gyerekei állnak amúgy) és megsüttette azokat Anikó asszonnyal vacsorára.

Gondolkodtam én ezen. Gondolkodtam én ezen, és arra a következtetésre jutottam, hogy tegyen bármit a regnáló hatalom a tapasztalat az, hogy önálló gondolatok nélkül, vagy esetenként a gondolkodás képességének teljes hiányában létező választónak olyan kapaszkodó a mindent (ráadásul ma már mindenhol) megmondó párt, mint kisnyugdíjasnak a lakótelepi vaskorlát a lépcsőház bejárata mellett. Anélkül egy idő után se ki, sem be ugye. Így lett aztán szépen lassan a meggyőződésből vak hit. Következésképpen a Fidesz-KDNP nem egy párt, hanem egy vallás ma már.  Egy vallás, amely szisztematikusan szólít meg mindenkit, akitől szavazatot remél és mindenhol, ahol, akárcsak egyetlen egy kurva X-re számíthat. És, hogy hogy kerül a csizma az asztalra? Hát pont úgy, ahogy a politikus a szószékre! Íme: 

"...... November 4-én a levert 1956-os forradalom hőseire emlékeztek a Veszprém Kereszténységéért Alapítvány szervezésében, ahol először emléktáblát koszorúztak, szónokoltak, majd végül a bazilikában tartott ökumenikus szentmisével zárták a megemlékezést, ahol keresztény felekezetek képviselői szóltak a résztvevőkhöz, írja a Népszava. És még valaki.

A lap cikke szerint Isó Zoltán evangélikus lelkész nem tudott jelen lenni az istentiszteleten, ezért megkért valakit, hogy helyettesítse: Ovádi Pétert sikerült, helyi fideszes önkormányzati képviselőt, a Fidesz választókerületi elnökét.

 

A lelkész megkérte, hogy olvassa fel a szövegét, a fideszes politikus pedig a Vehír tudósítása szerint nem habozott: a templomi szószékről szólt a megjelent emlékezőkhöz a Szent Mihály-székesegyházban. A lap kérdezte a fideszes istentiszteletről a képviselőt és a lelkészt is, de egyelőre egyikőjüktől sem kaptak választ. A lap cikke szerint a közösségi médiában megosztó volt a politikus templomi fellépése, volt, aki helyeselte, de volt, aki elítélte a dolgot. ...." 

Nos, eddig a különös esetről szóló Index cikk. Azt hiszem nem állok messze a valóságtól, amikor a kérdés feltolul bennem: Hát ezeknek már semmi sem szent? Remélem segíthettem. Ha te is egyetértesz a bejegyzést tartalmával, kérlek segítsd a munkámat egy megosztással. Köszönöm szépen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr313277631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MIx 2017.11.15. 21:59:09

A magyarok többsége tudatlan birka.
Kell nekik egy vezérürü, aki elől kongatja a kolompot, hogy a többi tudja merre kell menni.
Voltak, vannak kiváló magyarok is, de sok lúd disznót győz.
Divite et impera -.- oszd meg és uralkodj. Ezt csinálják.
Ma a leg elutasítottabb párt a fidesz (28%-al),utánuk a szocik 18-al, majd a Jobbik 15-tel, s a DK 11-el.
Nem abszurd helyzet ez?

127.senki 2017.11.15. 21:59:22

Minap Orbán Gáspár egyházi tevékenysége kapcsán ez a gondolat már felmerült bennem.
Meg egy érdekes párhuzam a 3.birodalomról elgondolkozva.

6.Lenin 2017.11.15. 21:59:30

" Remélem segíthettem."
Igen, kösz.
Most már biztos, hogy tavasszal a Fideszre fogok szavazni.

Jakab.gipsz 2017.11.15. 21:59:46

Ez a poszt és a feltételezés : marhaság.

Nem segítettél, ülj le fiacskám, ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.

Egyébként te miben hiszel, a "jog-államiságba" ? Bruhaha. Ez a hit miért nem vallásos? Minden diktatúra jog-állam volt!

Killary Fucking Clingon 2017.11.15. 22:00:32

Szerintem meg nem.
Konzervatív, keresztényi alapokon nyugvó, nemzeti érdekeket szem előtt tartó politikai párt csak egy van, a Fidesz. Tehát nem tudok másra szavazni a mai palettáról mert csak ők vannak.

Az LMP egy idióta öngyilkos liberális zöld baromság, hiteltelen, hazátlan emberekkel. Schiffer, nekem személy szerint hiányzik, ha nem erőltette volna a zöld baromságokat és jobb politikus az LMP-nek lett volna esélye.

Jobbikról ne beszéljünk. Agyhalottak.

Együtt: Hazátlan, gerinctelen, megélhetési drogliberalizáló szélsőséges liberálisok. Agyhalottak.

PM? Ki a faszom tudja kik azok a feminácik és liberálfasiszta aktivistákon kívül?

DK & MSZP ugyan már.. Gyucsány golyót érdemelne a maszop tagok meg sok évi börtönt.

Szó sincs itt vallásról.

nemecsekerno_007 2017.11.15. 22:00:39

Nálunk mind izmus vallás

hümhüm 2017.11.15. 22:02:59

Ajajjj!

Miért nem jelent meg a kommentem?...

kvadrillio 2017.11.15. 22:03:03

A KAPITALIZMUS CSALÁSOKON ALAPUL !!! MIJAFASZEZ ???
Átdobott az erkélyre 150 ezer eurót - elképesztő részletek a Mall.hu-s razziáról (Reagált a Mall.hu)
Óriási NAV-razzia során derült fény arra kedden, hogy a leállt Mall.hu is érintett egy komplett céghálót magában foglaló, 4,5 milliárd forintos kárt okozó csalássorozatban. Az akcióban több mint 39 autót, 42 millió forintot foglaltak le. A hatóság szerdán beszámolt az akció különös részleteiről.
Csernátony Csaba, 2017. november 15. szerda, 15:11

Hozzászólok

Elküldöm

Ajánlom

Kedden nagyszabású akciót hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyik webáruház magyarországi kirendeltségeinél.
Váratlanul leállt az egyik legnagyobb magyarországi webáruház - milliárdos csalás miatt nyomoznak

Bár a NAV nem nevezte meg az érintett cég, illetve cégek nevét, de kedden kiderült, hogy az egyik vállalkozás a Mall.hu, amely a GKI Digital idén júniusban publikált toplistája szerint a negyedik legnagyobb forgalmú magyarországi webáruház. A Ráadásul a Mall.hu kedden közleményben jelezte, hogy a NAV és a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálatot indított. Emellett a webáruház a weblapján közölte: az átvevő és ügyfélszolgálata és az átvételi pontok "technikai okok miatt" jelenleg nem elérhetők.

Bukó cégek, strómanok, szomszédhoz dobott pénz

A NAV szerdán már részleteket is közölt a keddi razziáról. Ezekből egyrészt kiderül, hogy komoly előkészületek után kerülhetett sor a razziára, másrészt nem csak a Mall.hu az egyetlen vállalkozás, amely érintett az ügyben.

kvadrillio 2017.11.15. 22:03:07

JAHHH.... ezért is öl milliárdokat templomokba, vallási szervezetekbe, meg ingatlanokba mert az embereket hóhér módjára aprítja, de az épületek megmaradnak mementóként......hülye fidesz !
RÖHÖGJÜK KI A KOMMUNIZMUST ???NOMEGA KAPITALIZMUST IS ! :o)

2017. november 15.
EZ A KAPITALIZMUS EGYIK RÁKFENÉJE ! NEM FIZETIK KI AZ ELVÉGZETT MUNKÁT !!!„Én készítettem ezt, amit megvenni készülsz, de nem kaptam fizetést érte” – kiderült, kik állnak a Zara kabátokban hagyott cetlik mögött
2017. november 15. 11:44 - szerző: 168 Óra

Pár hete röppent fel a hír, miszerint az isztambuli Zara boltokban vásárlók nem mindennapi cédulákat találtak pulóvereken, dzsekik vagy farmerok zsebében. „Én készítettem ezt a terméket, amit megvenni készülsz, de nem kaptam fizetést érte” – szólt az üzenet, és hamar kiderült, hogy átvert ruhagyári munkások állnak mögötte.

A török Bravo Tekstil cég nemcsak a Zarának, de más nagy, nemzetközi ruhamárkáknak is gyártott, köztük a Nextnek és a Mangónak is. A gyártó még 2016 júliusában ment csődbe, és a munkások szerint háromhavi bérüket nem fizették ki nekik.

– Egy reggel bejöttünk dolgozni, és a cég zárva volt. Redőnyök leeresztve, a főnökünk sehol – mondta az egyik pórul járt dolgozó, Luiz Tutya a BBC-nek. – Próbáltuk őt elérni, eredménytelenül, így mostanra már nem láttunk más kiutat, mint hogy Isztambul összes Zara boltjában elhelyezzük ezeket a segélykiáltásokat. Nem konkrétan a Zarának akarunk ártani, mi csak azt szeretnénk, ha megkapnánk azt, ami a munkánkért jár – tette hozzá Tutya.
Különböző ruhadarabokba rejtették az üzeneteket (képünk illusztráció)

Egy másik munkás, Betul Sahin szerint van köztük olyan, aki nem tudta iskolába küldeni a gyerekét, sőt olyan is, aki súlyos betegsége miatti kezelését sem tudja folytatni a pénzkiesés miatt. – Nem nagy összegről van szó, de ebből is látható, hogy nekünk minden fillér számít – mondta.

A cédulák felfedezése óta többen kiálltak a cég egykori dolgozói mellett, petíció indult, amit már 270 ezren írtak alá, és fut egy Igazságot a Bravo-dolgozóknak (#BravoIscileriIcinAdalet) hashtagkampány is a közösségi oldalakon.

A Zara anyavállalata, az Inditex azt állítja, ők kifizették a Barvo Tekstilt, de ezek szerint a pénz nem jutott el a munkásokig. Szerintük a török hatóságoknak meg kell találniuk a cég vezetőjét, és vele megfizettetni az adósságot. Az Inditex mindenesetre létrehozott egy alapot, hogy addig is segítsen a 153 bajba jutott dolgozón. – Értékeljük, de ez az összeg csak a negyedünkön segít. A cédulás kampányt addig folytatjuk, amíg ki nem fizetnek minket – mondta Sahin.

Nem ez az első eset, hogy a Zara hasonló botrányba keveredik. Már korábban felmerült a gyanú, hogy a beszállítóik nem megfelelő körülmények között dolgoztatják a munkásokat, akik sokszor ráadásul gyerekek. Nem sokkal később az is felmerült, hogy rabszolgaként, éhbérért alkalmaznak szíriai menekülteket. Az Inditex még akkor megígérte, hogy utánajár, milyen körülmények között és kiket dolgoztatnak a beszállítóik. Azóta nem nyilatkoztak újra az ügyben.

MERENNÉL A RABLÓKAPITALIZMUSNÁL, A SZOCIALIZMUS SOKKAL JOBB VOLT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Scott Tenorman Must Die 2017.11.15. 22:03:14

miért kell ilyen butaságokat írni? annyi más értelmes dolog van az életben.

hümhüm 2017.11.15. 22:03:38

Ej-ej.., lökött vagy poszter.
Te írod:
"A lelkész megkérte, hogy olvassa fel a szövegét".
A figura meg felolvasta.
Felolvasni bárkinek szabad, pláne ökumenikus istentiszteleten (mivelhogy az volt a szóban forgó esemény), főleg, ha megkérik rá.
Az teljesen lényegtelen, hogy hol történt.
Az ökumenikus istentiszteleten csak imádkozás, igehirdetés és beszédek elmondása történik. Egyik sem szentség, bárki megteheti őket, ha felkérik.

Kivlov 2017.11.15. 22:03:48

ahogy a "csakapatásorbántne" libbant hozzáállás is az... :D

kószák egyike 2017.11.15. 22:03:52

A szekta talán jobb kifejezés.

conchita wurst 2017.11.15. 22:04:12

"önálló gondolatok nélkül, vagy esetenként a gondolkodás képességének teljes hiányában létező választónak olyan kapaszkodó a mindent (ráadásul ma már mindenhol) megmondó párt, mint kisnyugdíjasnak a lakótelepi vaskorlát"

szomoru h a lipsik vaskorlatjara a kuttya se kivancsi

felső határ nincs 2017.11.15. 22:04:25

most hogy 100szor le van irva h a fidesz vallas, mar meg is nyerte a zellenzek a valasztast

hogy erre eddig nem jottek ra bammeg

muhaha

Bolshevik 2017.11.15. 22:04:32

"azt a 'CSAKAFIDESZ' lelki állapotot,"

Ezzel szemben kb. bárki szavazna egy fidesznél jobb alternatívára, csak a balosok nem azok, meg a jobbik sem.

blah 2017.11.15. 22:04:38

a vallás a butáknak való, nem kell gondolkozni csak hinni...

$pi$ 2017.11.16. 08:14:24

@MIx: "Ma a leg elutasítottabb párt a fidesz (28%-al),utánuk a szocik 18-al, majd a Jobbik 15-tel, s a DK 11-el.
Nem abszurd helyzet ez? "

Nem, ez egy abszurd butaság. A lakosság 15%-a utasítja el az mszp-t? Akkor azok, akik bemennek a fülkébe és behúzzák mindkét szavazatukat a fideszre, azok nem utasítják el az mszp-t? Hát mit csinálnak?
süti beállítások módosítása