Nincs tovább! Váltani kell!
2017. március 03. írta: thejaszaic

Nincs tovább! Váltani kell!

A Momentumról

Hello kedves Olvasóm!

Ha és amennyiben neked is van facebookod, akkor előtted is ismert lehet a kérdés, amit minden alkalommal a 'fejedbe tol' a mindenki barátja, a nagy közösségi oldal. A faladon mindig ez a legelső, ami jön szembe. Egy kérdés, mégpedig az, hogy vajon mi jár a fejedben?

Mi jár a fejedben?  ...... kérdi tőlem, tőled, mindenkitől állandóan a facebook. Tényleg érdekli? Szerinted megmondjam neki? Hát egy kósza gondolat. Mely egy beszélgetés során pattant ki a fejemből és 'jegyződött' most le. Íme, megmutatom hát, hogy mi jár a fejemben:

Többen feszegetik: - mi a garancia arra, hogy a Momentum, miután bekerül a hatalomba, nem válik-e ugyanolyanná, mint a korábbi, vagy az épp most regnáló hatalmak. És hogy mi a garancia? Az égvilágon semmi! Ilyen garancia nem létezik.

Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy egy olyan új, friss erő bontakozik ki most a szemeink előtt, amilyenre huszonnyolc éve nem volt példa. Gondoljatok csak bele: - közel harminc éve pattog ugyanott a labda.

angrybirds-parlament.jpg

Hol az egyik, hol a másik térfélen ugyan, de ugyanazon a pályán, ugyanazok az arcok rugdossák. A politikába belefásult, a pénzbe és a hatalomba teljesen belehülyült öregurak szaladgálnak -több, kevesebb vehemenciával- a gyepen. Ha látsz is fiatal arcokat a hatalom oldalán, akkor csak és kizárólag törtető szolgákat látsz.

És ezek a 'focisták' nagyon keményen kapaszkodnak a bársonyszékekbe, még kanyarban is. Olykor majd' megdöglenek bele, de csak nem hajlandóak lejönni a 'pályáról'. Egyik térfélről sem. Nem hát, jó nekik ez így, kurvára nagyon jó ám, pedig nagyon le kellene már jönniük, mert rossz játékukkal mostanra komolyan felbőszítették a jegyeikért nem kis pénzt fizető nézőket, akik -érthető módon- nem lagymatag kommunistázást, hazaárulózást, meg mutyi-kultúrát várnak az egyik oldalon, vagy épp egymást fikázó ál-összefogósdit' a másikon a játékosok részéről, hanem komoly harcot szeretnének látni az esetenként négy évig tartó játékidőben. Talán akadnak kivételek -pár ember- de nem sok.

a_parlament.jpg

Ráadásul nem elsősorban a nézők kegyeiért és nem csak négy évenként kellene, hogy folyjon a harc -merthogy a mostani garnitúra, tokkal vonóval ezt teszi-, hanem azért is mert jó lenne, ha közben nem dőlne össze az a rohadt stadion! Az egyetlen stadion, ami mindannyiunk számára fontos és melyet manapság Magyarországként emleget mind a hivatalos-, mind pedig a köznyelv ugye. Szerintem azonban ez már nem várható el az öregfiúktól, mert a hatalomba belezsírosodott beleikkel, seggükkel és agyukkal erre már képtelenek.

Ezeket a játékosokat egytől-egyig kispadra kell küldeni, amilyen hamar csak lehet! Egész egyszerűen LE KELL VÁLTANI MINDKÉT NAGY CSAPATOT és azokat a kicsiket is el kell küldeni a francba, akik csendben végigasszisztálták az elmúlt huszonnyolc évet!

Most már friss új erőre, idealizmusra, becsületre és jó szívre van szükség, ezek mind-mind hiányoznak a mai 'politikai kultúrából'. A hatalommal élni és nem visszaélni akaró és tudó fiatal, képzett emberekre! A rendelkezésre álló -egyre szűkebb- erőforrásokat észszerűen, pontosan a szükség szerint és a lehető legjobban felhasználó, Új focicsapatra van szüksége a klubnak (az országnak) és ez a Momentum!

a_mm.jpg

Elhiszem, hogy ma sokan csak fásultan bámulják e folyamatot, ahogy azt is, hogy szkeptikus lassan mindenki. De elárulom az ő szkepticizmusunk tarthatja Orbánt a hatalomban és a többi idiótát az Országgyűlésben! Pedig rá, Gyurcsányra, az agonizáló MSZP-re, esetleg a most -szintén a megszerezhető hatalomért arculatot váltó- Jobbikra, vagy a nevetséges kis pártokra, valamint az egész brigád sleppjére, a szakértői hadra, az államtitkárok tömkelegére, semmi szüksége nincs ennek az országnak. Hosszú éveken keresztül bizonyította ezt minden fél.

Nincs garancia semmire, de ha nem adunk teret a Momentumnak, akkor a Momentum bizonyítani sem fog tudni. Ezer csapda leselkedik már most rájuk. Ám a választók leválthatják a képviselőket még ebben az ócska 'demokráciában' is. Ám ezúttal van is kikre. Remélem, most tényleg segíthettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://thejaszaic.blog.hu/api/trackback/id/tr8412308877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása